Баща и син зъболекари в Марсилия натрупали огромно богатство чрез измами. Снимка: архив, Reuters

Двама стоматолози от Марсилия ще бъдат съдени за измами при упражняване на професията си, благодарение на които са натрупали огромно богатство.

Стоматолозите - баща и син, може да получат присъди до 10 години затвор, ако вината им бъде призната, съобщава в. "Фигаро".

Двамата бяха арестувани в сряда след разследване, продължило една година. Те са обвинени, че са мамели едновременно здравното осигуряване и пациентите.

Зъболекарите са извършвали ненужни и скъпи манипулации върху множество пациенти, а при 15 от тях това е приключило с трайни травми.

Освен това те раздували до 28 пъти цените на коронките, които поставяли и лъжели здравните власти, че имат по 70 пациенти на ден и работят по 52 часа седмично.

В резултат на машинациите стоматолозите са натрупали за 7 години над 10 милиона евро, които са инвестирали в стотици апартаменти, в луксозни коли и в яхта на лизинг за 700 000 евро, пише в. "Фигаро". Печалбата от измамите само за миналата година е достигнала 1,2 милиона евро.

Засега е конфискуван само автомобилът Астън Мартин на сина зъболекар за 260 000 евро.

Освен двамата стоматолози са заподозрени и съпругата на по-възрастния, както и застрахователен агент, който умишлено насочвал свои клиенти към кабинета на зъболекарите измамници, пише БТА.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase