В Ню Йорк остава в сила режимът за зареждане на коли. Снимка: Reuters

Режимът на зареждане на автомобилите в Ню Йорк с гориво, въведен на 9 ноември след преминаването на урагана „Санди“, бе удължен най-малко до петък, предадоха Франс прес и Ройтерс, като се позоваха на кмета на Майкъл Блумбърг.

Той аргументира това решение с факта, че 30 процента от бензиностанциите в най-многолюдния град в САЩ остават затворени и че предстои натоварена седмица на пътувания.

Още по темата

Блумбърг определи като успешен режима, съгласно който един ден имат право да зареждат с бензин или дизел автомобилите с нечетни регистрационни номера, а на следващия - тези с четни номера.

Аналогичната схема, която бе въведена в Ню Джърси още на 3 ноември, бе отменена на 13 ноември.

„Санди“ причини сериозни проблеми със снабдяването с гориво по източното крайбрежие на САЩ, като нанесе щети на рафинерии и петролни терминали и прекъсна електроснабдяването по места.

Стотици къщи в Ню Йорк, определени като опасни за обществената сигурност, ще бъдат разрушени, предаде още АФП, като се позова на кметството.

През идните седмици и месеци ще бъдат премахнати около 200 къщи в най-засегнатите от супербурята квартали - Стейтън айлънд, Куинс и Бруклин - както и още толкова къщи, които вече са частично разрушени от наводнения или пожари. Властите ще вземат решение за съдбата на още 500 постройки, които са понесли щети.

От кметството на Ню Йорк определиха предстоящата операция като безпрецедентна по своя мащаб, посочва БТА.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase