Български ром се опитал да отвлече момиченце в Италия. Снимка: архив, Reuters
fallback

Български гражданин от ромски произход бе арестуван от карабинерите в Сант'Атимо, северно от Неапол, при опит да отвлече тригодишно момиченце, съобщиха местни медии.

Майката на детето паркирала колата в четвъртък вечерта на слабо осветена улица и слязла, за да позвъни на домофона на школа за танци. В това време 57-годишният мъж, въоръжен с тояга, отворил автомобила и се опитал да отвлече останалото на задната седалка момиченце, като заплашвал с тоягата втурналата се срещу него жена. Тя обаче успяла да го прогони и да повика карабинерите, които малко след това го задържали и обезоръжили.

Мъжът е етнически ром, български гражданин, неосъждан и без постоянно местожителство. При първоначалния разпит е отказал да отговаря на въпросите на военните полицаи, дори след като те са му осигурили преводач.

Остават неясни мотивите на опита за отвличане. Задържаният е въдворен в затвора "Поджореале" в Неапол на разположение на съдебните власти. Срещу него е формулирано обвинение в опит за отвличане и заплаха срещу физическо лице при утежняващи вината обстоятелства, се посочва в информациите.

Липсват данни за самоличността на задържания и на потърпевшите.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

83

Звяр

преди 11 години

До ARIEC - Уважаеми неграмотен индивиде от мюсюлмански произход , бих те помолил преди да даваш воля на неграмотната си и невежа душица с неуместни коментари, да прочетеш малко история и най вече се научи да пишеш грамотно на Български! В България няма място за подметки като теб !!! България си е на Българите !!! А всички гнусни и противни индивиди ,като теб и твоите събратя , мястото ви е в каменната епоха , та да не ви се налага да се интегрирате към модерно общесво !!! А роб ще бъдеш ти!!!!!

82

Звяр

преди 11 години

*** е тъмен човек. Не черен. Тъмен! Вътре, в оная гнойна и вмирисана топка- вместо човешка душа! Ходи по тая земя за да е гаден, за да е противен, за да отвращава околните. Създаден е да убива, краде, насилва, лъже, да мързелува, да паразитира и използва. Събрал е в себе си най-черното и гадно, което може да се залепи на същество ходещо изправено. Няма морал, няма такт, не знае що е съвест, мрази да прави добро, не иска да се развива, няма положително виждане за околния свят!

81

муспи

преди 11 години

Народе, ако по някакъв начин докараме Сидеров и АТАКА на власт, *** няма да бъдат разтреляни а ще ги накажем с живот!

fallback