Училище в Сеул. Снимка: архив, Reuters
fallback

Южнокорейската прокуратура повдигна обвинения в подправяне на документи за самоличност, включително български, срещу 47 родители, искащи да запишат децата си в училища за чужденци, съобщи Франс прес.

Сред обвинените имало 37-годишна жена, която през 2009 г. поръчала фалшиви британски и български документи за самоличност, за да може да запише дъщеря си в училище за чужденци.

Майката била обвинена и в подправяне на гватемалски паспорт, за да премести детето си в друго училище. Тя платила около 100 милиона вона (91 250 долара) за фалшивите документи.

За да бъде прието едно дете в училище за чужденци в Южна Корея, поне един от родителите му трябва да е гражданин на друга държава.

Приемането в подобно учебно заведение се смята за даващо голямо предимство в изключително конкурентната образователна система на азиатската страна, пише БТА.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

47

Анонимен

преди 11 години

ТАЗИ УЧИТЕЛКА Е СТРАШНА КУКЛА...... ЛЕЛЕ АКО МИ ПАДНЕ КАКВИ УРОЦИ НА ЧИНА ЩЕ ИМА КАТО И КАЧА ХУБАВКИТЕ БЕЛИ КРАЧЕТА НА ЧИНА ОХОХОХО ЧАКАЙ ЧЕ СЕ ЗАМЕЧТАХ НЕЩО

46

Анонимен

преди 11 години

до Шаров...Всички кадърни български авиатори са точно в Южна Корея! След фалирането на АК Балкан, нашите авиатори, които летяха на Боинг 767 бяха наети на работа от Азиана ...

45

Андерс Б

преди 11 години

Южна Корея е с висок стандарт на живот, защо се учудвате? Разликата м/у тях и Севера е от небето до Земята, дори Брейвияк в защитната си реч даваше за пример Япония и Ю.Корея като общества и страни за подражание.

fallback