Няколко американски военни офицери са отстранени заради за пиянство и недисциплинирано поведение на екипажа. Снимка: архив, Reuters

Командирът и няколко офицери от американската фрегата "Вандегрифт" бяха отстранени от служба след запой на част от екипажа по време на визита в руското пристанище Владивосток през септември, съобщиха Асошиейтед прес и ИТАР-ТАСС.

Командер /капитан втори ранг/ Джоузеф Е. Дарлак беше отстранен от служба "поради загуба на доверие, след като показа лошо ръководство и неспособност да осигури надлежно поведение на подчинените си", се посочва в комюнике на американските военноморски сили.

С формулировката "за пиянство и недисциплинирано поведение" са отстранени също старшият помощник на командира на фрегатата, старшият механик и още един офицер от екипажа на кораба, който е базиран в Сан Диего, щата Калифорния.

В момента фрегата "Вандегрифт" изпълнява задачи в областта на оперативната отговорност на Седми американски флот, базиран в японското пристанище Йокосука. За нов командир на кораба временно е назначен капитан Томас Уоркман, уточни пресслужбата на ВМС.

Това е вторият подобен случай през последните няколко дни в американския флот, отбелязва ИТАР-ТАСС. В края на октомври беше съобщено за отстраняване от служба на контраадмирал Чарлз Гаует, който командваше ударна група начело с атомния самолетоносач "Джон Стенис", намиращ се в момента в района на Залива. Срещу него започна служебно разследване, но командването на ВМС не съобщи какво е послужило като повод за подобни сурови наказателни мерки спрямо военачалника, пише БТА.
 

Коментари Напиши коментар

58

Анонимен

преди 9 години

а представяйте си какво е правил контраадмирала, за да уволнят офицер с такова звание и да крият какви ги е вършил...

57

Анонимен

преди 9 години

Питам, има ли страна, която СЕЩ да не са загробили ? Има: Сирия и Иран, и Русия! Други няма

56

Анонимен

преди 9 години

Питам, има ли страна, която СЕЩ да не са загробили ?