Има отстъпление на демокрацията в Украйна, заяви ОССЕ. Снимка: архив, Reuters
fallback

Организацията за сигурност и сътрудничество в Европа (ОССЕ) заяви, че има отстъпление на демокрацията в Украйна след вчерашните парламентарни избори, предадоха Франс прес и Ройтерс.

Oще по темата

"Като се вземат предвид злоупотребите с власт и влиянието на парите в тези избори, изглежда, че наблюдаваният досега демократичен напредък в Украйна сега е в отстъпление", заяви представителят на ОССЕ Валбурга Хабсбург Дъглас.

ОССЕ осъжда неправомерното използване на административен ресурс, липсата на прозрачност по време на предизборната кампания и при финансирането на партиите, както и дисбаланса в медийното отразяване.

"Някои аспекти на предизборния период са крачка назад в сравнение с неотдавнашните национални избори", се казва в доклада на ОССЕ, пише БТА.

В него се отбелязва още, че невъзможността на бившия премиер Юлия Тимошенко да участва в изборите също се е отразило отрицателно на изборния процес. Юлия Тимошенко бе осъдена миналата година на седем години затвор за злоупотреба с власт.


 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

10

Анонимен

преди 11 години

Ето и последните новини! Печели убедително проруската партия на Янукович с 38,6%!!!! Това трагедия ли е??? За западните "демокрации" и НАТО,със сигурност!!! Но това е решил народът на Украйна,и само неговата дума е от значение!!! Мнението и коментарите на ОССЕ и не знам си какви там измислени бюрократични организации,които не вършат никаква продуктивна работа,нямат абсолютно никакво значение!!!

9

Анонимен

преди 11 години

Ама разбира се че има отстъпление на демокрацията в Украйна,щом не пеечели партия,която е под "влиянието на парите" изпращани от Запад и не играе по свирката на западните правителства,то е повече от ясно!!!

8

Виден Демокрадец

преди 11 години

Да се провеждат избори в Украйна, докато не спечели "правилната" демократична партия.Също като референдума в Ирландия , който се наложи да се проведе 3 пъти до постигането на "правилните" демократични резултати;-))

fallback