M,r протестите се стигна до сблъсъци. Снимка: Reuters
fallback

Трима души да ранени, а 140 са задържани при протести в Атина. Между демонстрантите и силите на реда избухнаха сблъсъци, съобщава БНР. Сред тях има и активисти на профсъюза.

Работници от корабостроителницата Смаранга за пореден път протестират пред Министерството на отбраната, защото не са получавали заплатите си от 6 месеца. Демонстрантите влязоха в сградата с искане за незабавна среща с министъра.

Полицията успя да ги отблъсне със сълзотворен газ и палки.

Фермерите от остров Крит пък влезнаха с тракторите в района на летище Ираклион. Полицията използва сълзотворен газ, за да разпръсне протестирещите.

Част от тях достигнаха пистите на летището. Те настояват да получат гаранции лично от премиера, че няма да намаляват пенсиите им.

Орязването на приходите на фермерите е част от програмата за икономии, която правителството преговаря с кредиторите.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

20

Анонимен

преди 11 години

браво на византийците.вижте как си бранят правата

19

Обява

преди 11 години

Давам убежище на млади гъркини бежанки

18

Анонимен

преди 11 години

Абе, кви немци, бе! Кирлявите немци се крепят на европейските държави, заклещени с един куп административни рестрикции и директиви! Ако не си продават стоката в Европа, са живи за оплакване! Както печатаха на гърците кинти и им даваха по 2-3000 евро заплата, така печатат и за немците, докато решат, че това им е изгодно, Няма икономически, а само политически регулатори в живота на обществата!

fallback