Консулството на САЩ в Бенгази по време на нападението. Снимка: Reuters
fallback

Американските и либийските следователи все още не работят заедно, три седмици след терористичното нападение срещу консулството на САЩ в Бенгази, предаде Асошиейтед прес.

Говорителката на Държавния департамент Виктория Нюланд заяви на редовния брифинг за журналисти на 2 октомври, че Съединените щати желаят максимална прозрачност и сътрудничество с либийските власти при разследването на обстоятелствата около нападението в Бенгази на 11 септември, при което загинаха посланикът на САЩ Крис Стивънс и други трима американци.

Между САЩ и Либия има добро политическо партньорство, но сега трябва да има партньорство и на равнище разследване, посочи Нюланд.

Председателят на либийския парламент Мохамад Магариф заяви пред арабския в. "Ал Хаят", че ФБР може да участва в разследването в Либия. Той изрази предположението, че забавянето на процеса не е само по вина на Либия.

ФБР заяви от своя страна, че служителите й в Либия не могат да стигнат Бенгази, защото е опасно.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

12

Че Гевара

преди 11 години

По много странен начин либийците изразяват любовта и благодарноста си,към своите "освободители"...

11

Анонимен

преди 11 години

Кого залъгвате бе *** долни, вие си импровизирахте безредиците, вие си убихте посланника, вие си създадохте филма точно с тази цел. Вие и атентата от 11.9 си платихте на Ал кайда да го направят, пък после "търсихте" Бин Ладен, докато той беше в ОАЕ в американска болница, лекуван от американски лекари и е посещаван от агенти на ЦРУ, в това време семейството му живее до щаба на ЦРУ. И в Сарафово атентата спретнахте и след това ЦРУ и Мосад дойдоха да си покрият следите. Никой не ви иска никъде !

10

до 5

преди 11 години

е такова изказване на *** дрогер като твойто не бях срещал-трябва да се запише като бисер и да се даде нобелова награда за тъпня!

fallback