Снимка: архив, Reuters
fallback

Иран е обект на военни заплахи от страна на "нецивилизованите ционисти", заяви днес иранският президент Махмуд Ахмадинеджад в изказването си пред участниците в 67-ата сесия на Общото събрание на ООН, предаде Ройтерс.

Според агенцията тези думи се отнасят пряко до Израел. Според Ахмадинеджад целта на такива заплахи била да поставят отделни държави в подчинение.

Иранският президент заяви още, че има визия за нов световен ред без "хегемонията на арогантността", предаде Асошиейтед прес.

ДПА съобщи, че представителите на няколко страни са напуснали залата на Общото събрание на ООН веднага след началото на продължилата повече от 30 минути реч на Ахмадинеджад. Отредените за дипломатите на САЩ и Израел места са останали празни.

Асошиейтед прес съобщи още, че хиляди хора са изпълнили площад близо до сградата на ООН, протестирайки срещу режима в Иран.

В проявата са взели участие личности като бившия кмет на Ню Йорк, Рудолф Джулиани и бившия председател на Камарата на представителите на Конгреса на САЩ Нют Гингрич, съобщава БТА.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

107

супер нова

преди 11 години

къде има видео материал с български превод от иранския президент....стоп фалшива пропаганда срещу Иран

106

super nova

преди 11 години

Сащ и Израел по правилно......

105

Башар Асад

преди 11 години

До Анонимен Защо и Германия?

fallback