Антиислямският филм "Невинността на мюсюлманите" доведе до бурни протести и насилие в Близкия изток и Магреба. Снимка: Reuters
fallback

Човекът, който е смятан от американските медии за автор на оспорвания антиислямски филм "Невинността на мюсюлманите", довел до бурни протести и насилие в Близкия изток и Магреба, е поставен под полицейска защита южно от Лос Анджелис, предаде Франс прес.

Накула Басели Накула е заподозрян, че е качил в YouTube трейлъра на филма, осмиващ ислямския пророк Мохамед или дори че е негов автор. Той е поискал полицейска закрила, след като бе идентифициран от медиите в сряда вечерта.

Oще по темата

Оттогава къщата на този християнин копт в Серитос, на 40 км южно от Лос Анджелис, е под полицейска охрана, а същевременно е обградена от журналисти.

Семейството отказа да прави изявление, но входната врата на къщата силно прилича на тази, която се вижда в няколко сцени от филма, откъси от който са качени в интернет.

Неназовани източници заявиха пред телевизия Ей Би Си, че 55-годишният Накула Басели се страхува за живота си. Според съдебни документи през 2010 г. той е бил осъден на 21 месеца затвор за банкова измама, пише БТА.

Трейлърът на филма "Невинността на мюсюлманите" породи бурни протести и насилие в Близкия изток и арабския свят от вторник, довели до редица жертви при сблъсъци с полицията и убийството на четирима американски дипломати в Либия, сред които посланикът на САЩ.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

27

Анонимен

преди 11 години

Глупостта е движещата сила на човечеството както изглежда. За хилядолетия история не можахме да научим простата истина ,че няма по - горни и по- долни хора или нации , че всеки има право на гледна точка, право да мисли различно, да вярва в различни неща и да изразява възгледите си без да пречи на останалите да правят същото . Какво им пука на арабите, че ние не почитаме Мохамед и Алах , нали те му се кланят - това би трябвало да им е напълно достатъчно. Но искат да воюват с неверници

26

11

преди 11 години

Страда от израелски кибератаки. И скоро дори извърши като отговор кибератака на Израел.Нещо не се връзва и то никак. Дали в Иран е този див ислям. Радикалния и див ислям е в Саудитска Арабия и Катар. Те противостоят на Иран. Значи там е по-светлия ислям, който трябва да бъде унищожен, защото бърка цялата еврейска схема.Просто не вярвайте на пресата, търсете различни източници и сами сглобявайте пъзела. В България сме в условия на пълна дезинформация.

25

10

преди 11 години

А чисто езотерично, страните в Близкия изток са потънали в мрак. И е дошло времето да се изчистят и да премахнат робството на евреите. Най-вероятно с локални войни, които вървят в Сирия.Иран е държава, за която е спуснато информационно затъмнение, И ни се поднасят куп еврейски лъжи. За диви айятоласи, полуразумни ***.И в същия момент, тази държава изпраща спътници. Развила е добре ракетостроенето, има собствена АЕЦ и дори сама си прави горивото.

fallback