Снимка: БТА
fallback

Изтребител МиГ-29 се разби в Читинска област в Русия при изпълнение на планов полет. Пилотът катапултирал, но загинал, съобщи руското министерство на отбраната, цитирано от ИТАР-ТАСС.

След излитане при набиране на височина изтребителят изчезнал от екраните на радарите. Изпратен бил хеликоптер със спасителна група, която открила тялото на катапултиралия пилот.

Катастрофата се разследва. По нареждане на министъра на отбрана Анатолий Сердюков временно са преустановени полетите на изтребители МиГ-29, пише БТА.

На мястото, където паднал самолетът, няма жертви и разрушения, а полетът се е изпълнявал без въоръжение.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

151

до руския мозък

преди 11 години

"З пъти по-малко са катастрофите в руските ВВС отколкото при американските"Да, но американските имат 100 пъти повече самолети, дурак!(и всеки 1 от тях лети повече км, виж колко си просс)

150

Нет не понимаю

преди 11 години

Нальотът в руските ВВС достига 94 часа за периода 2010-2011г.При това западните стандарти в нальоа се включва и времето прекарано на земята докато работят двигателите ,а при руските времето прекарано само във въздуха.З пъти по-малко са катастрофите в руските ВВС отколкото при американските.Това сочи статистиката.Кое е "болклук" е определил отдавна пазара .Коментарите са излишни.

149

106 до 116

преди 11 години

Добре 6057, не 10000, буквоед. Аз оставам прав - че имат много и активни самолети и е нормално да имат повече катастрофи. Руската авиация е пъти по-малко активна, но катастрофите са сравними. Това е едно от доказателствата че руската техника е *** в сравнение с американската. Сега панимаеш ли?

fallback