Коридата отново ще се излъчва по телевизията в Испания. Снимка: архив, Reuters
fallback

Испанската държавна телевизия отново ще излъчва кориди, след като новото консервативно правителството отмени 6-годишната забрана, съобщи Асошиейтед прес.

Първата корида ще бъде излъчена по телевизия RTVE довечера от Валядолид. Това е голяма победа за привържениците на коридите и поражение за защитниците на правата на животните, според които традицията е варварска.

Oще по темата

Тази година коридите бяха забранени в североизточната област Каталония.

Предаванията на живо от коридите бяха спрени през 2006 г. от предишното социалистическо правителство с довода, че те са твърде скъпи и съвпадат с часовете, когато телевизия гледат деца.

Новият министър-председател на Испания Мариано Рахой, който встъпи в длъжност миналата година, е почитател на коридите, отбелязва БТА.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

37

Анонимен

преди 11 години

Подобни чалга неща ни предлагат и нашите телевизии , изпълняващи политически поръчки за отвличане на вниманието на хората от отчайващото им ежедневие .

36

Анонимен

преди 11 години

Хляб и зрелища - стар изпитан метод в трудни за поданиците ти моменти .

35

ned

преди 11 години

Добре де, щом са толкова смели тези бикоборци защо не се "борят" с лъвове или гризли а се гаврят с чивтокопитни тревопасни чието поведение е в голяма степен предсказуемо. И не ми казвайте че "бикоборците" са изложени на голяма опасност тъй като е ясно че в 99.9 % от случайте остават невредими а бика неминуемо си го отнася... смешници...

fallback