37

Анонимен

преди 11 години

Подобни чалга неща ни предлагат и нашите телевизии , изпълняващи политически поръчки за отвличане на вниманието на хората от отчайващото им ежедневие .

36

Анонимен

преди 11 години

Хляб и зрелища - стар изпитан метод в трудни за поданиците ти моменти .

35

ned

преди 11 години

Добре де, щом са толкова смели тези бикоборци защо не се "борят" с лъвове или гризли а се гаврят с чивтокопитни тревопасни чието поведение е в голяма степен предсказуемо. И не ми казвайте че "бикоборците" са изложени на голяма опасност тъй като е ясно че в 99.9 % от случайте остават невредими а бика неминуемо си го отнася... смешници...

34

Анонимен

преди 11 години

и изгрява слънце

33

Анонимен

преди 11 години

ГНУСНИ ВАРВАРИ,ЖАДНИ ЗА КЪРВАВИ ЗРЕЛИЩА ! "ЕВРОПЕЙЦИ"...

32

Анонимен

преди 11 години

.

31

Анонимен

преди 11 години

Не знам дали сте гледали как миналата година бикът се качи при публиката и почти премаза 10-годишно дете. но родителите му си знаят , те са го завели там. Цялото това ,,представление е отвратително и абсолютно ненужно. Убийството на животни може да е оправдано само ако е за храна , все пак човекът има нужда от месо. Но да ги убиват за удоволствие е ужасна и ненужна жестокост.

30

ппанцхо

преди 11 години

Да бикът е прекрасно животно,не е *** в никакъв случай.Уважение към животното е в основата на красотата на коридата.Да,смъртта присъства,тя се усеща,но е еднаква и за човека и за животното.Бих казал,че биковете имат по-голям панс при тези условия.Е,в кланицата е друго,но за това никой не пише,не е интересно.

29

ппанцхоо

преди 11 години

Тореадорът е 1,70 висок и тежи 60кила.Кой ММА борец ще се хване да предизвика такъв"***'Та тези хора гледат всеки ден смъртта в очите.Бикът вдига коня на рогата си,все едно е перце.И много ,страшно много иска да убие душманите си-дебне ги,финтира ги.Бикът не е ***,а убиец от класа.

28

ппацнцхо

преди 11 години

28 е прав.Но да видиш как бикът вдига коня на рогата си е нещо което не е за изпускане.Тези смешници,както ги нарече един по-долу тореросите са най сърцатите пичове,които съм виждал през живота си.Битката е честна-ако оцелее бикът ще стане машина за смърт.Освен това,ако не е достатъчно агресивен го прибират.Най лесно е да отречеш нещо,което не разбираш.Хора убиват бик с голи ръце-е простаците които ходят да убиват диви прасета по в групи по20,с кучета и карабини,това как е?тези хора са велики!

27

Анонимен

преди 11 години

koридата е велика: ))

26

СМЕШНИЦИ

преди 11 години

Хляб и зрелища по римски! Пиар за управляващите испански социалисти. Бонус и за началника на европейските социалисти! Само Станишев!

25

сэд

преди 11 години

Много стара информация слагате колеги. Аз го зная това отпреди 6 дни.............

24

саки

преди 11 години

Абе много нагласена тая корида бе братче. Първо го шашкат бика някакви клоуни които като видят зор и прескачат оградата, после идва един евнух на огромен кон покрит със броня и почва да ръга изморения бик с дългата пика. И когато вече прекрасното животно е тотално уморено и инемощяло от техните разигравания, се появява един коплексар с протектор на мъдете и го наръгва с лекота с тънката си сабя. Е голяма работа няма що. 100 пъти по мъжкари са каубойте на родео с бикове.

23

Анонимен

преди 11 години

Щом позволяват коридата защо не позволят и тричането на кучета? Поне е доста по-зрелищно,защото кучетата летят във въздуха,пък тука някаква скука.

22

ужас

преди 11 години

Връща се тъмното минало на Испания!!!!!!

21

до 24

преди 11 години

Изкуството не е ли да се твори нещо (реторичен въпрос)? Какво точно се ТВОРИ при тази "традиция"?? Би ли ми обяснил? Откога убийството се смята за творчество? Такива ли са вече инсталациите на поп арта - "Човек убиващ...", "Човек изтезаващ..."?

20

Анонимен

преди 11 години

Красиво изкуство! Само който е приствал на цилият ритуал и е запознат с традицията може да разбере за какво става дума. А природо защитниците защо не вземат да стачкуват срещу ловните дружинки и отстрела на диви животни, където няма никакви ритуали и всичко там си е една проста касапница за да се задоволи егото на "ловецът" комплексар. Това сегашното не са ловци - някой си купил оборудване за много пари и от 200 метра убива животното. Нека сам си направи оръжието и капана и тогава да ловува.

19

Анонимен

преди 11 години

Най ми е кеф като бика намачка надутото ***.

18

ppancho

преди 11 години

Коридата е красиво и вълнуващо преживяване.Отчасти заради жестокостта,която неподправено излъчва.И то не само към животното.Един на милион са хората ,които могат да се изправят очи в очи с разярен бик.Повярвайте:бикът тежи 1тон ие като разярен ротвайлер,че и по-зле.Тореадорите са едни куражлии пичове ,облечени в стегнати дрехи и 3/4 чорапи и гледат звяра в очите без нищо повече.Облечени са като за погребение...Няма корида ,без инциденти...Това е то...страхотия.невероятно е наживо: )))