Снимка: архив Reuters
fallback

Четирима българи са арестуваните за трафик на кокаин в Испания, съобщи bTV. По-рано днес стана ясно, че мъж и жена от български произход са били задържани на яхта, на която е имало укрит половин тон кокаин. Дрогата е била скрита в пода на яхтата.

Плавателният съд е идвал от Венецуела, където се предполага, че стоката е била натоварена. Край Канарските острови, в международни води, е трябвало да я чака друга яхта, също с екипаж от двама българи. Разузнавателните служби са следели отдавна движението на плавателните съдове.

Oще по темата

При паралелната операция на испански и британски спецчасти двете яхти са задържани, а екипажите - арестувани.

„С тази операция окончателно е разбита морската инфраструктура на организацията, ръководена от българи”, съобщават от полицията и допълват, че в тази мрежа са замесени и много южноамериканци и испанци.

Арестуваните българи в момента са в предварителния арест на град Лас Палмас на остров Гран Канария.

Двама от задържаните са достатъчно добре известни на българската охранителна система, заяви вътрешният министър Цветан Цветанов пред БНТ.

По негови думи те са били задържани за съпричастност към група за внасянето на три тона и половина хашиш на територията на Испания.

Цветанов обясни, че другите двама българи до този момент не са били в полезрението на органите на реда, а задържаното момиче е много младо и няма отношение към предишни криминално прояви.

Цветанов обясни още, че британските спецслужби са се намесили в операцията, защото двете яхти са плавали под британски флаг. Вътрешният министър обясни, че те са собственост на двама българи, които не са арестувани при операцията.

”Но ние знаем кои са, знаем къде са”, категоричен бе Цветанов.

Припомняме, че на 15 август на 80 км от испанския бряг беше задържан корабът „Свети Николай“ с 21 българи на борда и с товар от 3 тона кокаин.

По-късно в България бяха задържани соченият от полицията за организатор на пратката Руслан Колев и собственикът на кораба Дойчин Дойчев, но и двамата бяха освободени от специализирания съд без мярка за неотклонение.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

71

Анонимен

преди 11 години

Собствениците на яхтите плавали с БРИТАНСКИ ФГАГ живеели във Великобритания българи ? По точно това са БРИТАНСКИ ГРАЖДАНИ с български произход. И затова Вританци и Испанци залавят яхтите им . Цветанов кои познава ? Собствениците на яхтите ли или 2ма от задържаните -- охранители от ... Цветанов си знае . А знае ли собствениците на корава ? А организаторите над собстениците ли са , та Цецо гледа на по високо ?

70

до 66

преди 11 години

Какви *** те гонят бе ***, товаса живи българи ,*** немогат дасе потпишат камули кокаин да прекарвът.Дабе то ниесме идеалните ха-ха-ха.

69

Люк мокър

преди 11 години

На снимката воините по нареждане на Дарт Вейдър строго охраняват и пазят космическата "храна на Боговете"съдържаща тъмната страна на Силата да не бъде изнесена от некоя Джаба джедия извън Империята на Злото!

fallback