Пол Райън със семейството си. Снимка: Reuters

Американският конгресмен Пол Райън прие номинацията за вицепрезидент на Републиканската партия на предстоящите избори, предаде Асошиейтед прес.

Райън каза пред делегатите на конгреса на Републиканската партия, че заедно с Мит Ромни ще застанат на страната на хората, които създават работни места чрез данъчна прозрачност и регулаторна реформа. Райън повдигна въпроса как ще изглеждат следващите 4 години без промяна в лидерството. По думите му първите сигнали за проблем при администрацията на Барак Обама са се появили с пакета от икономически стимули, който създал повече дългове, а не подобрил икономиката.

"Настоящата администрация направи своя избор, а ние с Мит Ромни - нашия. Преди числата и стремителността да ни погълнат, ние ще решим икономическите проблеми на тази страна", каза той, визирайки кандидат-президента на републиканците.

Още по темата

Вестник "Вашингтон пост" определя номинирането на Пол Райън за кандидат на републиканците за вицепрезидент като голям риск за Ромни заради факта, че 42-годишният конгресмен от щата Уисконсин е автор на спорен проектобюджет, който предвижда дълбоко реформиране на федералната здравна програма Медикеър - тема, по която демократите често взимат връх над републиканците.

Номинацията на Райън освен това ще засили натиска върху кандидатпрезидентската двойка на републиканците да обяви и защити своята визия за икономиката, а не просто да подклажда недоволството и разочарованието на избирателите от президента демократ Барак Обама, отбелязва американският ежедневник. В речта, с която прие номинацията на партията за вицепрезидент, конгресменът от Уисконсин обаче се придържаше към общи теми и не каза конкретни подробности, отчита изданието.

Пол Райън е първият представител на поколението Екс (поколението, родено след края на бейби бума след Втората световна война), номиниран за кандидатпрезидентска двойка в Съединените щати, отбелязва "Вашингтон пост". Той изрази в Тампа безпокойството на представителите на своето поколение, че програмите за социално и здравно осигуряване не може да бъдат поддържани в сегашния си вид достатъчно дълго време, за да може те да получат необходимите грижи, след като се пенсионират.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase