Гари Каспаров е обвинен, че е ухапал полицай при ареста. Снимка: Reuters
fallback

Бившият световен шампион по шах Гари Каспаров разкри отговорът на гатанката "Каква е разликата между политиката на Владимир Путин и шахмата?" по време на посещение в Южна Африка.

"Когато ме питат как ми помага опитът от шахмата да съставям стратегия, за да се боря с колегите ми в Русия, отговарям, че разликата между шахмата и политиката на Владимир Путин е, че в шахмата има ясни правила и непредвидими резултати. В Русия е точно обратното", каза опозиционният лидер на конференция в Йоханесбург. В нея взе участие и бившият премиер на Англия Тони Блеър.

За Каспаров обаче тепърва предстоят битки не само срещу режима на Путин, но и със съдебната власт.

Той бе освободен след ареста му по време на незаконния протест в подкрепа на музикантките от Pussy Riot.

Въпреки това го грози присъда от 5 години в трудов лагер по обвинение, че ухапал полицай при протестите.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

100

до 122

преди 11 години

Евреин няма как да се сравнява с българин. Самия факт, че сте дошли в Българи и пак се опитвате да крадете говори ясно. Също така еврейските дела ги виждаме ясно по света. Българите не са толкова изпаднали. Не българите не са създали концлагер Газа в 21 век. Не българите лъжат цял свят с измислици като холокост. А точно евреите са нарицателни по света за крадци, лъжци и мошеници. Разбра ли евреино. Дори теб те е срам да се представиш като евреин. А се представяш за българин във форума.

99

за 129

преди 11 години

До АнонименСпонги не е социалист, то и Путин не е социалист, дори опозицията от кресльовци не са социалисти. Те са национал-болшевики, а Гари е пенсионер, бивше съветско величие.

98

Анонимен

преди 11 години

до 127 прав си социалистите май сами си признаха че са болни от СПИН

fallback