Талибани са екзекутирали седемнайсет души в село в Южен Афганистан. Снимка: архив, Reuters
fallback

Талибани са екзекутирали седемнайсет души в село в Южен Афганистан заради това, че са участвали в празненство с музика и танци, съобщи тв канал "Скай нюз", цитиран от ИТАР-ТАСС.

В село в областта Муса Кала в провинция Хелманд вчера бяха убити две жени и 15 мъже, заяви провинциалният губернатор Дауд Ахмади. По думите му талибаните са обезглавили жертвите си.

Областните власти на Муса Кала казаха, че хората се били събрали на празненство с музика и танци и бунтовниците поискали да прекратят мероприятието. Според областния управител Неяматулах Хан районът, където станало кръвопролитието, е изцяло под контрола на талибаните, допълва АП, цитирана от БТА.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

20

ринго

преди 11 години

американците и платените им афгански слуги в Кабул контролират само кога да ядът пикаят и акат ...всичко останало извън базите им е под контрола на народа който ги мрази .На ви сега руски вариант на братска помощ ....скоро ще се изнесат оттам окупаторите да не забравяме и нашите еничари ***

19

Анонимен

преди 11 години

Да живее Американската демокрация!!!Да живее чичо Сам и неговите миротворци!! Идва ред на Сирия- да бъде првърната в "цъфтяща" демокрация............

18

Анонимен

преди 11 години

Чета и не вярвам на ушите си ! Ама нали Съединените Щати унищожиха всички талибани от 2001 г. насам !

fallback