Тропическата буря Айзък се очаква да достигне силата на ураган. Снимка: архив, Reuters
fallback

Три американски щата на брега на Мексиканския залив от снощи са в извънредно положение заради приближаването на тропическата буря Айзък, която се очаква да достигне силата на ураган, съобщи Франс прес.

След Флорида губернаторите на Луизиана, Мисисипи и Алабама също взеха това решение. Тримата издадоха и заповед за задължителна евакуация в някои застрашени зони. "Насърчаваме всеки да се подготви незабавно за пристигането на бурята", заяви губернаторът на Луизиана Боб Джиндал, като наблегна на необходимостта всяко семейство да се зареди с необходимите запаси от вода, трайни храни, хигиенни продукти, дрехи и медикаменти.

Метеоролозите прогнозират, че бурята ще връхлети северния бряг на Мексиканския залив утре вечер или в сряда сутрин. Дори и без ураганна скорост на вятъра, предупреди губернаторът на Флорида Рик Скот, в щата може да падне 40 см дъжд в рамките само на 40 часа. В 21 00 ч. по Гринуич снощи Айзък се намираше на 65км югоизточно от Кий Уест, с постоянна скорост на вятъра 95 км/ч. На международното летище в Майями повече от 550 полета вчера бяха отменени.

Петролните компании започнаха да евакуират работниците си от платформите в Мексиканския залив. Дневният добив на петрол в залива по данни от вчера по обед намаля с 25 процента, а на природен газ - с 8 процента. Временно спряха прозиводството в Мексиканския залив компаниите BP, Royal Dutch Shell, Apache Corpи Murphy Oil Corp. Евакуирани бяха 39 (7 процента) от общо 596 платформи и осем (11 процента) от 76-те петролни сонди, пише БТА.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

24

Анонимен

преди 11 години

до 22, да Вера, за съжление, нашите сънародници, са толко завистливи и комплексирани, че не могат да разсъждават. Колко български майки и бащи, роднини, изкарват насъщтния и пращат пари до роднини в бг. но никой не го е еня за това. болна нация

23

Анонимен

преди 11 години

браво на днес.бг, избрали сте най-красноречивата снимка, която ни показва, бедственото положение . Питам се, не ви ли хваща понякога малко срам. И това ми било професионалисти. Много добре знаете, какви коментари се очакват. не сте никакви професионалисти, просто още едни комплексари.

22

666

преди 11 години

СЛЕД "ЗЕМЕТРЕСЕНИЕТО" В ИРАН ДОЙДЕ И "УРАГАНА" АЙЗЪК.За онова което предстои да се случи в тази варварска държава САЩ аятолах Али Хаменей би казал:Аллах Акбар мин кули шай (Бог е по велик от всичко).ПО ВЕЛИК Е И ОТ ТЕЗИ КОИТО СИ ПРЕДСТАВЯТ, ЧЕ СА БОГОВЕ.

fallback