Жена седи пред бомбоубежище в град Сдерот, Израел. Снимка: архив, Reuters
fallback

В Израел се разпространява брошура с препоръки за поведение при евентуална война с Иран, предаде Ройтерс.

В публикацията на военните се посочва, че израелците ще разполагат с от 30 секунди до три минути, след като бъдат пуснати сирените за въздушна тревога, за да отидат в скривалище. В 15-страничната брошура гражданите се инструктират да си подготвят помещение или укритие за аварийни ситуации.

Oще по темата

На корицата на брошурата е усмихнатият Мойше Уфник - израелската мъпет версия на Оскар Мърморкото - герой от популярното в САЩ детско шоу "Улица Сезам". Мойше присъства и на вътрешните страници, където е изобразен как се вслушва замислено в напътствията.

Постепенно засилващите се заплахи в реториката на някои израелски политици през последните седмици са знак, че скоро Израел може да нанесе удар по иранските ядрени програми, които смята за значителна заплаха. Членове на израелското правителство правеха изявления, че при евентуален военен конфликт с Иран може да загинат до 500 цивилни израелци.

Източник от израелските въоръжени сили заяви днес, че разпространяваната брошура е част от редовната кампания за бдителност на обществото и отбеляза, че в нея са включени и съвети за действия при земетресение, посочва Ройтерс, цитирана от БТА.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

55

Анонимен

преди 11 години

Нина благоразположен съм към теб , но ми се струва че пишеш от посослсвото , не съм сигурен и за пола ти , може да използваш женския ник чисто от психологияеска гледна точка и всичко това ме кара да мисля че събитията предстоят и че ти си част от кибер агитацията нека я наречем , може и да се лъжа няма как да разбера, но съм с такова чувство.

54

Нина

преди 11 години

До АТИЛАХа...ха...даа.. БГ е вече не държава, а психиатрия!

53

Анонимен

преди 11 години

морски ти сещаш ли се за друга страна обградена отвсякъде с врагове които искат едно да я няма.

fallback