Телата на 200 души са открити в град край Дамаск. Снимка: архив, Reuters
fallback

В град Дарая близо до Дамаск вчера бяха намерени телата на най-малко 200 души, повечето от които са били екзекутирани, най-вероятно от войници на редовната сирийска армия, предаде Ройтерс, като се позова на източници от опозицията. Най-малко 30 души са станали жертви на снайперистки огън.

С това общият брой на жертвите на операцията на правителствената армия срещу Дарая достигна 270 души, посочва Ройтерс. До тази сутрин са били идентифицирани 80 от жертвите.

Повечето от жертвите са били намерени в домове и в мазета на жилищни сгради. Предполага се, че повечето от убитите са били екзекутирани от сирийски войници, които от дни извършват масови обиски. "Армията на Асад извърши клане в Дарая", е заявил за агенцията представител на опозицията в града. Почти всички са били избити с изстрел в главата.

Ройтерс посочва, че данните за намерените жертви не могат да бъдат потвърдени от други източници.

Oще по темата

Операцията в Дарая е част от кампанията на правителствената армия за прочистване на Дамаск и периферните райони от бунтовници, посочва Ройтерс.

Вчера в Сирия са били убити общо 370 души, предаде Франс прес, като се позова на информация от сирийския Център за наблюдение на човешките права.

От началото на бунта срещу режима на Башар Асад в Сирия до днес са загинали близо 25 хиляди души. По данни на Върховния комисариат на ООН за бежанците още 200 хиляди са били принудени да напуснат домовете си и да търсят убежище в съседни страни, посочва АФП, цитирана от БТА.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

59

Анонимен

преди 11 години

taka taka trepi trepi byntovnicite machkai machkai s tankovete troshi glavite.bravo asad.

58

Анонимен

преди 11 години

опозицията в сирия е са слуги на мосад и цру които я финансират -така че ще има много жертви

57

Анонимен

преди 11 години

q da ne lajite xorata che redovnata armia ybiva narochno xorata .mislete dali e taka i ne pishete glyposti.

fallback