Пострадалите са откарани в болница. Снимка: архив Reuters
fallback

Седем румънци са пострадали при инцидента с български микробуси в Норвегия, съобщиха от Министерството на външните работи.

Инцидентът е станал в петък сутринта към 5.20 ч. на около 80 км от Осло. Микробусът „Фолксваген Транспортер” се е ударил в бетонни блокове, поставени заради ремонт на пътя.

Ранени са пътувалите в него 7 румънци. Намиращият зад него автомобил „Мерцедес”, също с българска регистрация, леко се е ударил в катастрофиралия микробус.

В него е пътувал един български гражданин, който не е пострадал сериозно. Прегледан е на място и е освободен.

Първоначално местните медии разпространиха информация, че пострадалите при катастрофата са българи.По думите на Арне Олав, представител на местната полиция, единият от ранените е транспортиран с хеликоптер в болницата в Улеваал, а друг е откаран с линейка до болницата във Фредрикщад.

Мантинелата, в която се е ударил българският микробус била съставена от бетонни блокове, поставени заради строителни дейности в района на един от пунктовете за плащане на магистрални такси.

Информацията е актуализирана към 14:00
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

18

до 8 (с отровата)

преди 11 години

вземи за децата и за приятелчетата на децата- нека раздават нататък, барем се изпонатръшкате всичките- дано измислят генетичен вирус да ви поразява мигновено барабар с парцалите и само златните Ви зъби да остават да напълните гетото с усмивки!

17

а на бас

преди 11 години

Сто процента че не е виновен българският шофьор! След Брайвик, норвежците се видяха в чудо и за да намалят и спрат засилената експанзия на българите започнаха да поставят внезапни скрити смъртоносни пътни капани и изненадващи бетонни блокове и заграждения по пътищата, под предлог,че уж ги ремонтират,само и само за да могат да възпрепятстват и спрат отдалече нарастващата българска инвазия към страната им!

16

do 17

преди 11 години

ave *** ne6tasten koi ta rezili tebe ve ami onq balgarin det 6te ebat *** 4 godini vav sa6t kvo renometo li ti vdigna kradlivo pleme ste i vie vreme e da sigo priznaete

fallback