Предстоят съдбовни срещи на гръцкия президент с Меркел и Оланд Снимка: Reuters

Канцлерът на Германия Ангела Меркел и президентът на Франция Франсоа Оланд настояват Гърция да продължи с болезнените реформи в своята икономика, които са й необходими, за да остане в еврозоната, предаде Асошиейтед прес.

Срещата на Меркел и Оланд е подготовка за предстоящите им разговори с гръцкия премиер Андонис Самарас, който утре ще е в Берлин, а в събота - в Париж.

Меркел заяви, че е важно всеки да изпълнява поетите задължения. Тя добави, че "ще окуражи Гърция" да върви неотклонно по пътя на реформите. Германия ще изчака доклада на "тройката" - ЕС, Централната европейска банка и МВФ, преди да вземе каквото и да било ново решение за оказване на помощ на Гърция.

Оланд подчерта, че той иска Гърция да остане член на еврозоната и добави, че само от Атина зависи "да бъдат направени абсолютно необходимите усилия", за да се гарантира това.
 
В кратки изявления пред журналисти след срещата си Меркел и Оланд не споменаха намеренията на Гърция да поиска повече време за извършване на реформите и съкращаване на разходите.

БТА
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase