Четирима души са загинали при наводнение в Краснодарския край тази нощ. Снимка: архив, Reuters

Най-малко четирима души са загинали тази нощ при големи наводнения по руското крайбрежие на Черно море, предаде Асошиейтед прес.

Министерството на извънредните ситуации съобщи, че хората са загинали късно снощи в курортното селище Новомихайловский. Около 1500 човека са били евакуирани, 600 жилищни сгради са били наводнени в пострадалия Туапсински район на Краснодарския край. Над 11 хиляди души са останали без електричество.

Още по темата

Две от жертвите са идентифицирани: 44-годишна жена от Санкт Петербург и 46-годишен мъж от град Краснодар са се удавили, след като през нощта колата им била отнесена в реката и потънала.

По официални данни наводнението е предизвикано от проливните дъждове и последвалото преливане на река.

Властите в Краснодарския край, които ще бъдат домакини на Зимните олимпийски игри през 2014 г. в Сочи, са под натиск заради голямото наводнение в района през юли, което причини смъртта на над 170 човека. Само в град Кримск загиналите бяха 150. Местните жители се оплакваха, че няма система за ранно предупреждаване на населението при задаващи се бедствия.

Трима местни ръководители в Кримск бяха уволнени и обвинени, че не са предупредили хората. Обект на много критики беше и губернаторът на Краснодарския край Александър Ткачов, но тогава той запази поста си. Сега Ткачов заяви, че хората са били евакуирана навреме, предаде АП, цитирана от БТА.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase