Снимка: БТА
fallback

 Ситуацията в сикхския храм в щата Уисконсин е под контрол след стрелбата вчера. Това заявиха висши американски служители пред Барак Обама, предаде Ройтерс.

При трагедията бяха убити шестима души, както и въоръженият нападател, пише БТА.

Президентът на САЩ бе информиран за развоя на събитията от съветника за борба с тероризма Джон Бренан и директора на Федералното бюро заразследване Боб Мълър. След това държавният глава разговаря по телефона с губернатора на Уисконсин Скот Уокър, с кмета на Оук Крийк Стив Скафиди и настоятеля на сикхския храм Чаранджет Сингх, на които изказа съболезнования за жертвите, посочи Белият дом.

Oще по темата

"Президентът нареди на федералното правителство да окаже необходимата помощ за разследването на нападението. Президентът иска да се увери, че наред с осъждането на този безсмислен акт на насилие ние изтъкваме колко много се обогати страната ни с нашата сикхска общност", гласи изявлението на Белия дом.

Властите смятат вчерашната стрелба в сикхския храм в Оук Крийк, в северен Уисконсин, за акт на вътрешен тероризъм, заяви полицията.

По време на пресконференция местният полицейски началник Джон Едуардс каза, че още шестима души са убити при нападението. Той добави, че полицейски офицери са отишли на мястото веднага след спешните обаждания в неделя сутринта и видели една от жертвите. "Полицейски офицер с 20 години стаж бе ранен с няколко куршума, но смятаме, че ще оживее. Друг офицер също бе нападнат и отвърна на огъня. Убито бе лицето, дало изстрелите", добави шефът на полицията. Той каза, че всички поклонници са били евакуирани от храма и той е обезопасен.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

19

славянин

преди 11 години

Наистина, в ''страната на неограничените възможности'' всичко е под контрол - затова и всяка седмица там някой превърта и започва да стреля по всичко, което се движи!

18

ВЕСЕЛБА

преди 11 години

АК-47 не прощава.

17

1%

преди 11 години

"Президентът иска да се увери, че наред с осъждането на този безсмислен акт на насилие ние изтъкваме........" еееее то техните актове на насилие (на американците) по цял свят са много хуманни !?! Изтрепаха сума ти народ през последните 40-50 години !!!!!!!!

fallback