Сейф ал Ислам веднага след задържането си. Снимка: архив, Reuters
fallback

Синът на убития либийски диктатор Муамар Кадафи – Сейф ал Ислам заяви, че иска да бъде съден в Холандия за предполагаеми военни престъпления, а съдебен процес в Либия би бил равносилен на убийство, съобщи Асошиейтед прес.

В изявлението, предадено снощи на Международния наказателен съд в Хага от неговите адвокати, Сейф ал Ислам заявява: "Определено няма да има справедливост по случая, ако обвинението се основава на доказателства от изтезания".

Oще по темата

"Не се страхувам да умра, но ако ме екзекутирате след такъв процес, би трябвало просто да наречете това убийство", посочва още той.

Съдът в Хага и либийското правителство преговарят за това къде да бъде разглеждано делото срещу Сейф ал Ислам за предполагаеми военни престъпления по време на свалянето от власт на режима на неговия баща. Сейф ал Ислам е задържан в Западна Либия, пише БТА.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

13

Боце

преди 11 години

Ех, Сейф, ех, Ислам ,не ти е лека работата, но поне леко си живя колкото е било до сега - то жени, лукс, гевезелъци,тъй ще е..всичко има край.

12

Varna

преди 11 години

430 0 Varna преди 0 секундиЕвакуираха Гранд Мол за 7 минути1 август 2012 15:01 | Дарик Варна | 0 Коментирай Препоръчай (0)Евакуираха Гранд Мол за 7 минутиСтотици клиенти на Гранд Мол Варна напуснаха изплашени търговския комплекс преди по-малко от час.Масовото напускане на хората се дължи на задействането на противопожарната аларма, която гръмко известила, че клиентите трябва да се евакуират, съобщиха за Дарик от пресцентъра на полицията.От ръководството на Гранд Мол уточниха за Дарик, че в 14.30 се е активирал датчик в сектор "Противопожарна охрана". По процедура служителите на комплекса са длъжни да евакуират хората при такива случаи, затова са задействали предупредителния сигнал. Представителите на администрацията са останали на работните си места и са напътствали клиентите си.Най-вероятната причина за активирането на датчика е грешка в системата, казаха от Гранд Мол за Дарик.Инциденти в Мола не са се случвали, а самата евакуация е продължила съвсем кратко.7 минути след алармата, клиентите са били поканени да се върнат.

11

Анонимен

преди 11 години

Един път да пострада управляващ диктатор, та да се сетят, и за правосъдие.

fallback