Киното, в което млад мъж застреля 12 души. Снимка: Reuters

Полицията в Денвър съобщи, че жертвите на стрелбата в киносалон в предградието Орора са 12, след като по-рано беше обявено, че убитите са 14.

Говорител на полицията в Орора каза пред телевизия "Ен Би Си Нюз", че 10 души са починали на място, а двама - в болницата.

Въоръжен мъж откри огън в кино в Орора на премиерата на най-новата част от поредицата филми за Батман - "Черният рицар: Възраждането".

Междувременно федералните власти огласиха името на предполагаемия извършител - Джеймс Холмс. Мотивите за престъплението засега не са ясни. Той е бил арестуван на паркинга. У него са открити пушка, пистолет и нож. Още един пистолет е бил намерен в киното.

Пред полицаите задържаният е заявил, че в дома си има експлозиви. Полицията е извършила претърсване в дома му.

Няма никакви доказателства в стрелбата да е участвал втори стрелец, уточни шефът на полицията в Орора Дан Оутс след появилите се съобщения в медии, че нападателите били двама и носели бронирани жилетки и противогази.

Говорителят на Федералното бюро за разследване (ФБР) Джейсън Пак заяви, че засега няма признаци инцидентът да е свързан с тероризъм.

Американският президент Барак Обама е потресен от стрелбата в киносалон в предградие на град Денвър, щата Колорадо, при която бяха убити 12 души.

Още по темата

"Мишел и аз сме шокирани и опечалени от това варварство и трагедия. Правителството ми ще направи всичко възможно да подкрепи жителите на Орора в този изключително тежък момент", заяви президентът.

"Ангажираме се да изправим виновните пред правосъдието, да гарантираме сигурността на сънародниците си и да се погрижим за ранените", добави Обама в комюнике от щата Флорида.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase