За период от 10 години в Ирландия са построени над половин милион нови жилищни сгради. Снимка: архив, Reuters
fallback

Ирландия ще разчита на булдозерите, а не на банките, за да се справи със строителните паметници на кризата, пише Bloomberg.

Тази седмица за пръв път специалната държавна агенция, която беше създадена, за да управлява недостроените жилища и да се опита да ги продаде, за първи път събори недовършена жилищна сграда.

Близо 2 хиляди са недовършените жилищни комплекси в страната, които загрозяват пейзажа, показват данни на правителството в Дъблин. В тази връзка жилищният министър Иън О'Съливан коментира, че по-разумно би било някои от недовършените сгради да бъдат съборени.

За десет години в Ирландия са построени над половин милион жилищни сгради, въпреки че населението на страната е едва 4,5 млн. души.

О'Съливан коментира, че предшествениците му не са направили никакво планиране за нуждите от нови жилища и не е бил осъществяван достатъчно добър контрол.

Още новини за имоти четете в Investor.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

6

lora.panayotova.9

преди 11 години

Много добър съвет!!!Хем ние ще се отървем от "братята" роми, хем там няма да рушат сградите, а ще си имат обитатели. Само въпросът с плащането е малко неясен, ама нали за това има Европейски Съюз и Хелзингски комитет, все ще намерят решение!!!

5

Анонимен

преди 11 години

И при нас ще стане така. Като не искат да свалят набалончените цени да не се минат "инвеститорите". Пуста алчност.

4

Анонимен

преди 11 години

Алчността не признава граници - нацвъкаха и при нас строителни грозотии на всяка крачка.Не държавата, а собсвениците не само да разрушават, а и да почистят терена след това.

fallback