Ехуд Барак. Снимка: Reuters
fallback

Израел е изправен пред световна терористична вълна, спонсорирана от Иран, заяви днес израелският министър на отбраната Ехуд Барак след вчерашния кървав антиизраелски атентат в България, съобщи Франс прес.

"Ние сме изправени пред световна терористична вълна (...) атентатът в Бургас беше извършен от активисти на (ливанското шиитско движение) Хизбула и спонсориран от Иран", заяви Барак по израелското обществено радио.

"Мрежите на Ал Кайда и Световния ислямски джихад също действат", добави Барак, който спомена дълга поредица от неотдавнашни нападения или опити за нападения срещу израелци в чужбина, най-вече в Кения, Тайланд, Азербайджан, Грузия и Кипър.

"Стотици хиляди израелци се намират в чужбина и нашите разузнавателни служби са в контакт с чуждестранните си колеги, на които предават своите информации", посочи израелският министър.

"Понякога има много големи успехи, но не винаги нещата вървят и трябва да продължаваме да живеем. Ще направим всичко възможно за намиране на извършителите на атентата в Бургас и техните спонсори", увери Барак.

(БТА)

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

48

Анонимен

преди 11 години

цялата работа е подготвена от ЦРУ и мосат,за да има предпоставка за военна намеса в сирия и евентоално война с иран.

47

Анонимен

преди 11 години

Лъжеш Ехуде,вечните лъжи!Ах горките ние.

46

до 54

преди 11 години

хааахахаха! Ислямо-левичари! Как го измисли това бре, майнуно-десняк и дефицито-интелигент? хаха!

fallback