Снимка: архив, Reuters
fallback

Ислямска република Иран винаги е считала терора и тероризма за нехуманно явление и го осъжда като неприемливо независимо от кого и коя организация е извършено и с каква цел.

Това се казва в изявление на посолството на Иран в София по повод обвиненията на израелски държавници срещу Ислямската република във връзка с терористичния акт на летището в Бургас.

Необоснованите изказвания на държавници от Израел във връзка с обвиненията срещу Иран за евентуално негово участие в инцидента с взривения автобус с израелски туристи в Бургас е „един познат метод на ционисткия режим с политическа цел и е знак за немощ и мисловен застой на обвинителите“, се посочва в изявлението.

„Ислямска република Иран е жертва на тероризма на ционисткия режим и убийството на ядрените учени на нашата държава чрез поставените лица на този режим е свидетелство на това“, посочва посолството.

„Ислямска република Иран и Република България са две приятелски страни, които следват своите отношения въз основа на взаимно уважение и интереси. Гнилите трикове на враговете никога не могат да поклатят стабилността на това приятелството“, завършва изявлението.  

Иран осъжда остро всеки терористичен акт, заяви от своя страна в Техеран говорителят на външното министерство след вчерашния антиизраелски самоубийствен атентат в България.

"Ислямската република Иран, която е най-голямата жертва на тероризма, смята, че да се застрашава живота на невинни хора е нечовешки акт и го осъжда остро", каза говорителят Рамин Мехманпараст, цитиран от иранската арабскоезична телевизия Ал Алам. "Иран осъжда всеки терористичен акт по света", добави той.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

103

Анонимен

преди 11 години

тука само червени *** са се събрали... както винаги,,,вижте им постовете...яжте ирански ,,мам ви проста гаджалска

102

до 115

преди 11 години

Глупаво е, но е удобно на някого глупаците да си го мислят.

101

до 111

преди 11 години

Това равина ли ти го каза. И ти му вярваш. Поне да беше поискал да ти докаже. А такива няма. Когато няма, значи лъжеш и клеветиш. Което в едни цивилизовани страни съдят. А в друга държава, като Израел е норма на поведение и морал. Защото има един много дълъг списък с убийства, атентати, извършени от Израел. Така разбираме кой е най-големия терорист в света. И кои са действителните изверги, по твоята квалификация.

fallback