Венецианската лагуна. Снимка: архив, Reuters
fallback

Кампанията на италианския премиер Марио Монти и на данъчните власти да заловят нередовни данъкоплатци и така да намалят колосалния държавен дълг /1,9 трилиона евро/ породи неочаквана неблагоприятна тенденция в Италия - голямото яхтено бягство, пише в. "Дейли телеграф".

Откакто данъчните започнаха операции срещу собствениците на луксозни возила, се забелязва тенденция все повече яхти, собственост на италианци, да бягат от Италия и да пускат котва за постоянно из пристанища на Лазурния бряг, Корсика, Словения, Хърватия, Черна Гора, Гърция, Тунис и Малта. После техните собственици се връщат в Италия, а когато им се прииска да починат на яхтата си, те пътуват до нея с нискотарифни авиопревозвачи. Така те хем спестяват пари от пристанищните такси, хем не се набиват в очите на данъчните.

Според Асомаринас - Асоциацията на италианските пристанища, тази тенденция е довела до бягството само за тази година на 30 000 яхти и до загуби от 200 милиона евро от пристанищни такси и суми за гориво. Тенденцията сложи край и на плановете за изграждане на нови 30 000 пристана за яхти в Италия и хвърли тъмен облак върху онези 18 000 пристана, които се изграждат в момента в страната, отбелязва БТА.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

12

Анонимен

преди 11 години

От поне 2 години дълга на Италия е над 2 400 000 000 000 / трилиона / долара Да им имам инфото на англичаните А в Италия сами ще се закопаят ,има над 80 вида данъци на заплата от 3000 евро данъка е близо 1400 .Това какво е ако не обир ,а и работодателя ти плаща още над 1200 Тоест струваш му 5000 евро на месец За това и бягат като луди от Италия всички фирми .за това и безработицата вече е близо 25 % За това се бачка на черно и в Южна Италия има масово заплати по 500-600 евро

11

Къци

преди 11 години

Хехе... ако всички печелеха за яхти, кой щеше да бачка? Като си мошеник и направиш пачки започваш да се имаш за нещо повече. Накрая и ти свършваш в метър на два, а това дето си натрупал го пръсват или глезените ти деца, или жена ти си купува млад тъпкач, или "приятели и партньори" късат и бегат като хиени.Не им завиждайте за яхтите - никой не знае под палубата какво става... хаха!

10

анонимен

преди 11 години

щом имат толкова пари за яхти, със сигурност имат и акъл да ги скрият. Сега ще хванат на босия .... а който им завижда, да не си губи времето, ами да започва да печели пари

fallback