Семейството на китайката, принудена да абортира в седмия месец, е приело предложението за обезщетение. Снимка: архив, Reuters
fallback

Семейството на жена, принудена да извърши аборт, тъй като нарушила политиката на Китай за едно дете в семейство, е приело споразумение за обезщетение от правителството, предаде Асошиейтед прес.

Съпругът на Фън Цзянмей каза, че семейството е приело споразумение за 70 600 юана (11 200 долара), тъй като искало да се върне към обичайния си начин на живот.

Oще по темата

Фън бе принудена да абортира бебето си в седмия месец през юни, тъй като не е имала пари да плати глобата за второ дете. Случаят предизвика обществен гняв и поднови критиките срещу тежките правила за семейно планиране в Китай.

Съпругът на жената каза, че нито са доволни, нито са недоволни от получената сума.

"Въпросът не е в парите. Като обикновени хора ние повече не можем да понасяме натиска от всички страни на обществото", каза той. По думите му семейството продължава да иска второ дете.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

16

лили

преди 11 години

Направо издевателство.Китайците да дойдат в България да ни покажат как се правят деца.Тогава ще се реши и проблема с циганорите.Трябва да оставят китайците да се плодят.

15

Анонимен

преди 11 години

Няма лабаво там. най ми харесва , че за корупция ти пускат един между очите по бързата процедура! Ако имаме такъв закон, тук живи хора няма да останат.

14

онбашията

преди 11 години

все пак китайците са глупави, я пусни населението да се плоди, че я издай майн кампф на китайски (образователно разбира се), че само изчакай 20 години....

fallback