54 души са загинали на лодка, тръгнала от Либия за Италия. Снимка: архив, Reuters
fallback

Петдесет и четири имигранти, опитали се да достигнат с лодка до Италия от Либия, са загинали, предадоха Ройтерс и ИТАР-ТАСС, като се позоваха на Върховния комисариат на ООН за бежанците (ВКБООН).

ВКБООН цитира единствения оцелял, че всички негови спътници са починали от жажда след 15-дневно плаване. Мъжът, който е еритреец, e бил спасен от бреговата охрана на Тунис в състояние на напреднала дехидратация.

По време на плаването гумената лодка постепенно спаднала. Единственият оцелял бил спасен, след като бил забелязан от рибари да се държи за плавателния съд.

Лодката почти била стигнала до бреговете на Италия, когато била върната назад от неблагоприятни силни ветрове. Хората на борда нямали достатъчно вода. Някои от тях mили морска вода, но това само увеличило изпитваната от тях жажда.

Това е поредният по рода си инцидент. Хиляди имигранти загинаха при опити да достигнат Южна Европа от Северна Африка с малки, нестабилни и често претоварени лодки.

170 души са намерили смъртта си само тази година при опит да достигнат Европа от Либия. 1300 имигранти са доплавали до Италия, а 1000 - до Малта, през 2012 г., посочва БТА.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

11

Restitutor Orbis

преди 11 години

Не са идвали да вършат добрини тук. Помислете защо идват 99% мъже. Ислямът е паразитна идеология, след като неверниците свършиха в северна африка, идват тук.

10

Анонимен

преди 11 години

Горките хора,може да са си живели добре преди бомбите да разрушат страната им където сега цари терор.Ще има Видовден отгоре!

9

насо

преди 11 години

тези да не би да бягат от новата изпълнена с американска любов демокрация а? хахаха сигурно са умрели с вик " Кадафи е велик" .......

fallback