Снимка: Reuters
fallback

Режим на извънредно положение беше въведен в американската столица Вашингтон след опустошенията от силните бури, които отнеха живота на най-малко 13 души.

По решение на местните власти меркитет ще действат 15 дни, предаде ИТАР-ТАСС.

Столичани са без ток от денонощие, а компанията „Пепко“, която отговаря за енергоснабдяването на столицата на САЩ, предупреди, че ремонтите може да отнемат до седем дни.

Жителите на засегнатите райони са посъветвани да пестят водата, тъй като са повредени и много водопроводи.

Президентът Барак Обама, който се намира в резиденцията си в Кемп Дейвид, щат Мериленд, разговаря по телефона за положението с губернаторите на най-пострадалите от стихията щати - Вирджиния, Охайо и Западна Вирджиния.

Президентът е наредил на Федералната агенция по извънредните ситуации (ФЕМА) да осигури необходимата помощ на местните власти" за преодоляване на последиците от стихията.

По последни данни жертви на бурята, преминала над част от Източното крайбрежие на САЩ в нощта на петък срещу събота, са станали най-малкото 13 души. Без електричество са общо 4 милиона потребители.

Щетите, причинени от бурята на Вашингтон, са съпоставими с последиците от урагана Исабел от 2003 г.

Тогава загинаха над 50 души, а щетите бяха за 4,3 милиарда долара. 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

65

MORDEHAI

преди 11 години

Bah ti i vetara ,dano ne e saboril kashtata na Darina Berluskoni.

64

Анонимен

преди 11 години

"Премахнат заради правилата на сайта", които целят да ограничват правото на това всеки да казва каквото мисли. Свобода на словото НЯМА. Вие сте едни фурнаджийски лопати.. "Свобода или смърт" ли крещеше дедо ти бе, пикльо. Ти дето ми цензурира коментара.Яворе, ти ли ми цъкаш минусите, бе Колев? Нали уж само щяхте да ни следите?

63

prodan

преди 11 години

тия май тренират за някоя по-голяма забава..... извънредно положение в столицата на САЩ ? ФЕМА също е на линия..... не беше ли точно ФЕМА дето им освежаваше наскоро лагерите за военнопленници от 2 Световна на територията на щатите? и си поръчаха некакви милиони бройки пластмасови съндъци дето мязат на ковчези? ..... ще става още по-забавно... вервайте ми

fallback