Снимка: Reuters
fallback

Щетите от земетресенията в северната италианска провинция Емилия Романя по предварителни данни са около 5 милиарда евро, предаде ИТАР-ТАСС, като се позовава на данни в местната преса.

За пълното възстановяване на засегнатите райони ще бъдат необходими години.

При двете серии от земетресения на 20 и 29 май в Италия загинаха 24 души, а 14 хиляди останаха без покрив. Тринадесет процента от пострадалите са възрастни, които се нуждаят от постоянна помощ.

Има разрушени предприятия, както и предприятия, които са затворени поради съображения за сигурност. Животновъдните ферми са останали без храна за животните поради затруднените доставки.

Oще по темата
Продължаващите вторични трусове, някои от които са с магнитуд 4, създават опасност от допълнителни разрушения. Най-силно засегнатите селища са Кавецо, Мирандола, Сан Феличе сул Панаро, и Финале Емилия където са повредени и здания, представляващи историческа и архитектурна ценност.

Туристическите фирми регистрират отлив на туристи от обектите на територията на цялата провинция, в това число и около езерото Комо.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

4

ivan

преди 11 години

еврото е катастрофа за Италия. за инфо.venziko.blog.bg/politika/2012/06/01/otkaz-ot-evroto-moje-da-spasi-ispaniia-ot-finansovata-kriza.961962

3

mrazq_da_mrazq

преди 11 години

Ако същите по обем щети ги имаме и тука, сигурно цифрата на парите ще е 4-5 пъти по-малка!

2

Анонимен

преди 11 години

ако беше в гърция , предварително се знае ,че няма да са по - малко от 25 милиарда евро,

fallback