Снимка: Reuters

33- годишен британец беше осъден на доживотен затвор заради жесток побой, приключил с избождане на очите на 32-годишната му приятелка, предаде АФП.

Жестокото престъпление потресе Великобритания, а близките на жертвата Тина Наш казват, че травмите по очите й са толкова ужасяващи, че дори не смеят да останат в една стая с нея.

През април на 2011 г. Шейн Дженкис пребил приятелката си, като й счупил носа и челюстта. После я душил, докато тя изпаднала в безсъзнание и тогава избол очите й.

По време на престъплението, извършено в дома на Тина в град Хейл, в югозападната част на Англия, там били и двете деца на жертвата от предишна връзка, които били на 13 и на 3 години.

Нападателят не позволил на жената цели 12 часа да потърси помощ, след като я обезобразил.

Разследването установило, че Шейн често пъти пребивал приятелката си и в миналото, но Тина не се оплаквала в полицията, защото си мислела, че той ще се промени.

Когато жената дошла в съзнание след ужасяващата агресия и установила, че вече не може да вижда децата си, Тина най-после го издала на полицията.

В съда пострадалата жена призова на процеса жертвите на домашно насилие във Великобритания да не премълчават издевателствата и да издават насилниците в полицията.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase