Саркози се опитва да привлече гласовете на крайната десница. Снимка: Reuters
fallback

Френският президент Никола Саркози, който се стреми всячески към подкрепата на избиратели на крайна десница на втория тур на президентските избори на 6 май, заяви пред френско радио днес, че във Франция има прекалено много имигранти и че страната не се справя с тяхната интеграция, предаде Асошиейтед прес.

Запитан в интервю за радио Ер Ме Се дали смята, че във Франция има прекалено много имигранти, Саркози отвърна категорично: "Да".

"Нашата система за интеграция на имигрантите не работи. Защо? Защото преди да успеем да интегрираме онези, които приехме на наша територия, пристигнаха други.

Като приехме прекалено много хора, ние парализирахме нашата система за интеграция", подчерта държавният глава, борещ се за втори мандат.

"Никога няма да се обявя за нулева имиграция, но истината е, че когато човек кани повече хора, отколкото може да посрещне, то той не успява да се справи с тяхната интеграция", призна Саркози.

И докато той се опитва да примами електората на крайната десница, нейната лидерка Марин льо Пен отсече, че Саркози е президент от миналото.

Както изглежда тя се надява, че Франсоа Оланд ще спечели на втория тур, а самата тя ще се утвърди като лице на политическата опозиция, отбелязва АП.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

81

Анонимен

преди 12 години

Ако тоя е истински французи, аз съм Карла Бруни!Тоя е една ционистка ***!

80

SS

преди 12 години

Ами, то и в България много индианци се навъдиха, какво да ги правим? Храна за кучета? Белтъчини с много ниско качество...

79

Анонимен

преди 12 години

А тук ставаш президент само ако си комунист или руснак.

fallback