Снимка: архив, Reuters
fallback

Австралийски съд осъди веригата за бързо хранене KFC да плати 6,3 милиона евро на Моника Самаан, която е получила тежки увреждания на здравето, след като изяла сандвич със заразено пиле през октомври 2005 година, предаде АФП.

Съдът призна американската компания за виновна миналата седмица и днес обяви сумата на щетите и лихвите, които тя трябва да плати.

Седемгодишната Моника се разболяла през 2005 година от енцефалия заради салмонелозата, която предизвикала тежки когнитивни, говорни и двигателни поражения.

Семейството на пострадалото момиче заяви, че се чувства облекчено от края на битката, съобщи адвокатът Джордж Влахакис.

"Семейството похарчи почти всичките си пари, за да се опитва да се справи с тежките поражения - ментални и физически, на Моника", допълни защитникът.

"Компенсацията, определена от съда, е необходима. Между другото KFC досега твърдо отказваше Моника да получи и цент", допълни Влахакис.

Преди време КFC съобщи, че планира да обжалва, но все още не е подала искова молба, уточни АФП.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

49

Kitty

преди 12 години

БРАВО НА АВСТРАЛИЯ!ДА ПРОДЪЛЖАВА ВСЕ ТАКА ДА СЕ ИНАТИ НА САЩ!

48

Sirma

преди 12 години

Samo SUBWAY! :)

47

Истината

преди 12 години

Забрана на всички американски харани и напитки в България със закон! Причина: 1. не отговарят на българските изисквания, норми и закони. 2. не разкриват рецептите си и хим. съдържание в тях.3. продуктите им са свързани с малолетна работна ръка4. продуктите им са предимно на ГМ-основа5. продуктите като мляко, месо и житни култури се закупуват на подсебестойни цени чрез изнудване на аграро-производителите6. много от продуктите им служат като устройство за проба на хим. въздействие в/у нас

fallback