Снимка: Reuters
fallback

Норвежкият масов убиец Андерш Беринг Брайвик заяви, че се е подготвял психически в продължение на години за нападенията, предадоха ДПА и Франс прес.

"Много хора казват, че човек не би могъл да направи такива неща, че трябва да си чудовище и да не изпитваш никакви чувства. Но човек може да се подготви и да се обучи за това", каза той на кръстосан разпит от адвоката на защитата Вибеке Хайн Бера.

Брайвик каза, че до 2006 г. е бил относително нормален човек, но тогава е започнал процес на обучение и деемоционализиране (лишаване от емоции).

Oще по темата
Той уточни, че овладял емоциите си чрез практикуване на медитация и прекъсване на социалните си контакти, за да се подготви за нападенията от 22 юли 2011, в които загинаха 77 души.

Преди началото на показанията на Брайвик председателстващият съдия уведоми присъстващите в залата, че могат да я напуснат по всяко време.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

76

Анонимен

преди 12 години

Явленията "Брайвик" и "Осама бен Ладен" някак странно си приличат и съдейки по развоят на събитията след 11.9 не са случайни.Има някаква Конспирация, мотивите на която за сега не са ми много ясни, но със сигурност е обмисляна и планирана дълго време, както твърди Брайвик. Той е просто едно Оръжие в нечии ръце и за нечии цели. А това, че е Психопат си личи от налудничевият му поглед и може да го каже всеки, без да е професионален Психиатър.

75

помнещ

преди 12 години

Не знам дали българските турци които живеят в Норвегия си спомнят вече нещо от ВЪЗРОДИТЕЛНИЯ ПРОЦЕС в България, но съдейки по действията на Брайвик, ако и последователите му са като него и както са решили и заканили, предприемат да правят истински НОРВЕЖКИ ВЪЗРОДИТЕЛЕН ПРОЦЕС, този път със сигурност ще го запомнят и българският ще им се стори, като невинна разходка и безобидна екскурзия!

74

civis

преди 12 години

До 101"В нормална държава биха го рязали бавно на парчета до смърт!"Замисли се колко сме изпаднали тогава, като общество ( и нашата страна е част от този модел ) щом такъв човек, няма да бъде екзекутиран...

fallback