Снимка: архив, Reuters
fallback

Български рейнджъри в Афганистан предотвратиха кървава баня в Кандахар, след като застреляха терорист, пише „Стандарт“.

Войниците от българския екип за обучение в натовската база били нападнати в понеделник сутринта от афганистански войник, който открил огън по тях.

Българските рейнджъри отговорили и убили нападателя. Терористът бил обучаван от българските войници като част от съвместните екипи за връзка и обучение между българската и афганистанска армии. Той бил от северната провинция Такхар.

Атаката е част от поредицата нападения, които талибаните предприеха в цялата страна в дните около Великден.
„Войник откри огън по превозно средство на Международните сили, при което военнослужещите отвърнаха на огъня и убиха нападателя”, уточни командирът от афганистанската армия генерал Абдул Хамид Хамид.

Пред „Стандарт” военният министър Аню Ангелов коментира, че е запознат със случая и българските войници са реагирали по стандартните процедури. Няма ранени и всички са си в базата, коментира още Ангелов.

Вчера пък талибани извършиха серия координирани атаки в Афганистан. Нападенията започнаха с повече от 12 силни експлозии, разтърсили два квартала на столицата Кабул, като в единия се намират дипломатическите мисии на САЩ, Великобритания, Германия, Иран и Турция, офисите на ООН, както и щаб квартирата на силите на НАТО в Афганистан /ИСАФ/.

Междувременно днес сраженията в Кабул приключиха, след като всички талибани, участвали в започналите вчера атаки в афганистанската столица, са убити. Двете сгради - в дипломатическия квартал и близо до парламента - където бяха заели позиции нападателите, са били обезопасени днес, съобщи говорителят на афганистанското министерство на вътрешните работи Седик Седики. Той обобщи, че "всички нападатели са мъртви, сраженията приключиха".

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

109

редик

преди 12 години

до 159 браво пи4 сасипа го тоя 156 тук много пи6ат ама ако са там сигорен сам 4е 6те се насе.ре хахаха ***.

108

Анонимен

преди 12 години

Ама много си ***, дано не попадаш никога на мястото на момчето, което е стреляло!

107

Анонимен

преди 12 години

Бог да ги пази! Дано се върнат живи и здрави! А нашите политици,като гласуват разни закони да помислят за своите деца и внуци и тогава да пращат нашите,като пушечно месо!

fallback