Сейф ал Ислам. Снимка: Reuters
fallback

Сейф ал Ислам, синът на бившия либийски лидер Муамар Кадафи, ще бъде съден в Либия и присъдата ще бъде обявена до средата на юни, каза говорителят на Преходния национален съвет (ПНС) Мохамед ал Харейзи, цитиран от Асошиейтед прес.

Харейзи заяви, че Ислам ще бъде докаран в Триполи до 10 дни и съдебният процес срещу него ще завърши преди парламентарните избори, насрочени за след два месеца.

Oще по темата

Според него синът на Кадафи ще бъде съден по обвинения в убийство, корупция и изнасилване.

Сейф ал Ислам е държан на тайно място в Зинтан, откакто беше заловен от революционни бойци през ноември.

Говорител на военния съвет на западния либийски град каза вчера, че бойците са се съгласили да го предадат на властите в Триполи и това ще стане тази седмица.

От месеци правозащитници призовават Сейф ал Ислам да бъде предаден на Международния наказателен съд в Хага, тъй като се опасяват, че той няма да получи справедлив процес в Либия.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

9

Анонимен

преди 12 години

аз пък се надявам, като го преместят в големия град, да започнат демонстрациите в негова защита,

8

Анонимен

преди 12 години

Ще му резнат зелаката..а в Хага щяха да го влачат с години... той за това иска да го съдят там ,иска да се спаси от смъртна присъда..гада.

7

Анонимен

преди 12 години

Елементарно е защо онези не искат да го дават.Защото съда в Хага ще го осъди на нещо като домашен затвор.Тоя е милиардер ще си купи някое имение и ще си живурка дълго и щастливо до края на живота си потопен в неземен лукс.И това след като са го осъдили забележете-хахах звучи като виц ама е истина.А ония в Либия го искат мъртъв и най-вероятно ще го видят такъв.Лично на мен не ми пука.Би било правилно да го убият щом народа му така иска.Или нее нека поседи още 20-30 години в някои техен затвор.

fallback