Дмитрий Медведев и Сергей Шойгу. Снимка: архив, Reuters
fallback

Руският министър на извънредните ситуации Сергей Шойгу, който вчера беше избран за губернатор на Московска област, смята, че столицата на Русия трябва да се намира в Сибир.

Мнозина говорят за това. Смятам, че столицата трябва да бъде преместена някъде по-далеч, в Сибир. Така ми се струва, заяви Шойгу, цитиран от РИА Новости.

Шойгу е роден в южносибирския град Тува и многократно е говорил за развитието както на този регион, така и на Сибир като цяло. Точно той предложи на премиера Владимир Путин да бъде създадена корпорация за развитието на Източен Сибир и Далечния изток. Медиите споменаваха името му като ръководител на тази нова държавна корпорация, но президентът Дмитрий Медведев го предложи за губернатор на Подмосковието.

Сергей Шойгу ръководи Министерството на извънредните ситуации цели 20 години. На поста губернатор на Московска област той сменя Борис Громов, който заемаше поста от 1999 г. досега.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

37

Анонимен

преди 11 години

в Сибир, я - щото според Едгар Кейси тази област ще бъде най-малко засегната от предстоящите катаклизми

36

дядо Иван

преди 11 години

Най-добре да я преместят на Босфора!

35

Анонимен

преди 12 години

До Константин - Колко хубаво си пишеш, сълзица сега ще махна. Обаче забравяш, че тази Сибир не донесе на руските хора нищо, за това, че студена война се завърши и спечелила тази война не Русия. Руските хора особенно в Сибир живеят всека година по лошо и по лошо. За това и пият спирт, че не виждат никаква светлина във живота си. Ти също пийне още малко и още измисли нещо за своя народ и за метали и диаманти за него. Не се обиждай аз съм също като ти всичко правя за да остане нещо и на руски хора

fallback