Арестуван е въоръжен мъж, открил огън в училище в градчето Оривеси, Финландия. Снимка: Reuters
fallback

Финландската полиция съобщи, че е арестувала въоръжен мъж, открил огън в училище в градчето Оривеси, на 190 км северно от Хелзинки, предаде Асошиейтед прес.

При инцидента няма жертви. Стрелецът, на видима възраст около 20 години, влязъл в училището и стрелял няколко пъти през затворената врата на училищна стая. Той не оказал съпротива при ареста.

По-рано днес в същото градче е станал друг инцидент с използването на огнестрелно оръжие, но засега полицията не може да каже дали това има връзка със стрелбата в училището.

Учебното заведение е било евакуирано след инцидента, станал тази сутрин.

През 2008 г. ученик в училище по готварство в западната част на Финландия застреля девет свои съученици и един от преподавателите, след което се самоуби. Една година преди това 18-годишен младеж застреля шестима свои съученици и една медицинска сестра в гимназия в Тусула, на 50 км северно от Хелзинки.

След тези два инцидента във всички училища в страната бяха взети допълнителни мерки за сигурност. Бяха монтирани наблюдателни камери, ключалки на класните стаи, а персоналът задължително премина курсове за действия в случай на нападения, посочва АП, цитирана от БТА.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

2

8888?

преди 12 години

ДДДААААААААММММММММ ЯВНО НА МНОГО МЛАДЕЖИ ИМ ПИСВА ОТ ЕМИГРАНТИТЕ ОТ ИСЛЯМСКИ И АФРИКАНСКИ ДЪРЖАВИ И ЕТО ТОВА Е РЕЗУЛТАТЪТ.РЕШЕНИЕ И ТУК ИМА И ТО ДА НЕ СЕ ДОПУСКАТ ИСЛЯМИСТИ ДО ЕВРОПА ЗАЩОТО СЕ СЪЗДАВА НАПРЕЖЕНИЕ У ХОРАТА, А ТОВА Е ПАГУБНО ЗА ЕДНО ОБЩЕСТВО.НО ГЕЙОВЕТЕ ОТ ЕС ИСКАТ ДА ИМ ПОРВАТ *** ПЕРИОДИЧНО.ЗАТОВА ДОПУСКАТ ВСЯКАКВИ В ЕС ПОД ПРЕДЛОГ ЧЕ ТОВА Е ХУМАННО СПРЯМО ТЯХ БЕЗ ДА СЕ ИНТЕРЕСУВАТ ЧЕ В ДЪРЖАВИТЕ ОТ КОЙТО ИДВАТ ЕМИГРАНТИТЕ ХРИСТЯНИТЕ СА ПОДЛОЖЕНИ НА ГАНЕНИЯ И ИЗТЕЗАНИЯ.

1

Ангелин

преди 12 години

Добре, че този път се е разминало без жертви.

fallback