Снимка: Reuters

Президентът на САЩ Барак Обама нарече убийствата на 16 цивилни в Афганистан, извършени в неделя от американски войник, "трагедия", но подчерта, че този епизод няма да промени стратегията на Вашингтон или да доведе до предсрочно изтегляне на американските войски, предаде Асошиейтед прес.

Още по темата
В интервю за телевизия WF в Орландо, Обама посочи, че стрелбата показва още по-ясно необходимостта САЩ да се придържат към първоначалния план да предадат отговорността за сигурността на афганистанците и след това войниците да се върнат у дома.

Така президентът повтори уверенията, дадени преди това от неколцина служители от правителството, че убийствата няма да ускорят изтеглянето на американския контингент, предвидено за 2014 година.

Барак Обама отбеляза също, че този случай по никакъв начин не е показателен за огромните жертви, които американските мъже и жени правят в Афганистан.

Той подчерта, че продължава да изпитва гордост от това, което силите на САЩ са постигнали там, действайки при огромно напрежение, допълва АП.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase