Общ преглед

Масови арести на опозиционери съпътстваха протест в центъра на Москва срещу победата на Владимир Путин в президентските избори, съобщава ИТАР-ТАСС.

Полицията разпръсна протестиращите на площад Пушкин, след като стотици демонстранти отказаха да напуснат мястото на протеста. Задържани са над 250 души. Сред задържаните е и лидера на руско протестно движение Алексей Навални и други двама лидери от опозицията

"Група националисти направи опит да проведе шествие по улица "Тверска" към центъра на града. Тази провокация бе незабавно спряна от сътрудниците на полицията”, съобщиха властите в Русия.

Един от лидерите на нерегистрираната Партия на народната свобода Владимир Рижков призова за предсрочни парламентарни и президентски избори. Той заяви, че опозицията настоява за комплексни реформи и ще продължи борбата докато исканията й бъдат изпълнени.

Същевременно иранският президент Махмуд Ахмадинеджад приветства победата на Владимир Путин на президентските избори и подчерта, че Техеран ще се стреми към продължаване на добрите отношения между двете страни.

"Поздравявам Владимир Путин, както и приятелската страна и нейното правителство за това, че той бе избран за президент на Руската федерация", гласи послание на Ахмадинеджад до кабинета на Путин.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase