Британец от арабски произход наел българи да убият брат му. Снимка: архив, Reuters
fallback

Съд в Единбург призна вчера за виновен в убийство британец от арабски произход, съобщи излизащият в шотландската столица вестник "Дейли рекърд".

Мохамад Азам Сидик, на 42 години, наел двама българи да екзекутират брат му Мохамад Надин Сидик, посочва вестникът.

Жертвата бил намерен с огнестрелни рани в апартамент в градчето Файф на 24 октомври 2010 г. Двамата братя първоначално били партньори в семейна компания, но се разделили заради спорове за пари.

Двамата българи, наети да извършат убийството - 28-годишният Тенчо Андонов и 27-годишният Деян Николов,  също бяха признати за виновни в предумишлено убийство. Те пристигнали във Великобритания през 2007 г.

"Това е престъпление, извършено от алчност", заяви пред журналисти прокурорът по делото.

Първоначално поръчителят и извършителите на убийството са били неизвестни. Разследването на убийството е било най-сложното в 62-годишната история на полицията в град Файф. В него са участвали над 80 полицейски служители от полицейски служби на цялата територия на страната и са били похарчени 1,4 милиона лири.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

19

блог

преди 12 години

Вие све още ли не разбрахте,че хората се делят единствено на добри и лоши,независимо от религията,политическите възгледи,етнос ,произход. всички сме хора 1 път сме добри 1 път сме лоши. докато има хора,които се хващат за расистски тези човечеството никога няма да напредне.както е било до сега,ако не броим технологичното развитие,което се прави единствено за пари.

18

Анонимен

преди 12 години

всеки си плаща за престапленията бе те са някакви непрофисиоланисти щом са ги хванали.

17

Турчин

преди 12 години

Арабина знае кой да наеме.Това татарско племе предаде Левски ,изровиха кокалите на Чапли,първи фъшифицираха долара и так дальше та един арабин ли не могат да убият.

fallback