Поляци откраднаха петтонен мост за вторични суровини. Снимка: архив, Reuters

Двама мъже от Югозападна Полша откраднаха петтонен мост и го предадоха, разглобен, за вторични суровини. Това съобщи за ИТАР-ТАСС Павел Петриковски, прессекретар на полицията във Вроцлав, предаде агенцията.

Трийсетгодишните крадци били задържани от полицията, когато извозвали последните елементи от разрязания мост, обслужвал преди язовир край мина в Богатиня (Долношльонското воеводство).

Те успели да транспортират по-голямата част от плячката, но при последния рейс камионът им се повредил.

"Полицията получила информация, че край пътя стои автомобил, натоварен, както се предполагало, с краден метал. Това съобщили от охраната на мината", обясни Петриковски.

Двамата мъже не отрекли, че карат метални части в пункта за вторични суровини, но не признали откъде са ги взели, каза той.

"Арестуваните със сигурност са искали да спечелят лесни пари, но не се знае колко щяха да вземат за 5 тона метал", коментира Петриковски неосъществената сделка.

Двамата всъщност не са взели нищо, тъй като предварителната договорка с пункта за вторични суровини била плащането да се извърши след доставката на всичкия метал.

Срещу пишман крадците вече е повдигнато обвинение и двамата може да получат присъди до пет години лишаване от свобода.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase