Заводът за преработка на уран в Исфахан, Иран. Снимка: архив, Reuters
fallback

Русия предупреди Израел да не напада Иран заради ядрената му програма, като заяви, че евентуални военни действия ще имат катастрофални последици, предаде Ройтерс.

"Разбира се, всеки военен сценарий срещу Иран ще е катастрофален за региона и за цялата система на международни отношения", каза заместник външният министър Генади Гатилов.

"Затова се надявам Израел да разбере всички тези последствия и да прецени също последиците от подобни действия за себе си", каза Гатилов на пресконференция.

Той отбеляза, че призивите в САЩ за създаване на забранена за полети зона над Сирия е открито подстрекателство към силов сценарий, съобщи ИТАР-ТАСС. Гатилов направи това изказване във връзка с публикувано в САЩ писмо на известни политически дейци с призив за създаване на забранена за полети зона в Сирия и хуманитарни коридори.

Той коментира също изказването на сенатор Джон Маккейн за въоръжаване на опозицията в Сирия. "Смятаме, че подобно изказване е призив за силов сценарий, а това е неприемливо", каза Гатилов. По думите му ООН и Червеният кръст смятат създаването на хуманитарни коридори за нереалистична задача, пише БТА.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

518

до 531

преди 12 години

Да кажа, че си ***, слабо е! Да кажа, че си ***, знам ли, може да те похваля. Страшно съм навътре във въпроса за Волжка Булгария. Я се огледай бе, нали уж не сме сме тюрки, а ираноезични! Нали сме тръгнали от планината Имеон! Я хвани самолета за Москва и от там за Казан и се разбери с тамошните на някой ирански език! Това само горкият Божо Димитров го може! Имам приятели - свръхинтелектуални булгари - Ратмир, Наиль, Марат,Равиль. Повечето тук не могат да дишат праха от подметките им.

517

анонимен

преди 12 години

Пожелавам ти един ден и ние българите да си прокарваме така интересите , явно има много хора , които са сред нас подлежащи на освиделтване , не се чудете за положението ни , не ни е виновен нито ББ нито Станишев , нито Доган , нито Царя , нито Костов, нито Виденов, нито Беров , нито Луканов, нито Тато нали така беше , виновно е мисленето ни , нищо друго

516

...

преди 12 години

Има доказателства, че Хитлер е бил финансиран от ционистите, а изтребването на обикновените евреи е просто поредното им средство за прокарване на интереси. Хора с мислене тип "Хитлер беше прав" правят задачата на гадовете още по-лесна, защото именно разделението на наши и ваши е главният инструмент на ционистите. Във война единствената за мен логична позиция е неутралната, на каквато и да е цена. Понятието "нация" е изкуствено създадено и е пълен т*шак. Националистите са ***.

fallback