Летище Бен Гурион. Снимка: архив, Reuters
fallback

Полицията повиши днес нивото на тревога в Израел след бомбените нападения срещу израелски дипломати в Индия и Грузия, предаде Асошиейтед прес.

Властите също така се опитват да установят дали извършени днес от иранец атаки в Банкок са били насочени срещу израелски граждани.

Според тайландските власти иранецът е отговорен за три взрива в Банкок, при които са били ранени четирима души, включително нападателят. Израелското външно министерство заяви, че засега няма данни мишена на атаките да са били израелци или евреи, но каза, че не изключва тази възможност.

Oще по темата

Мъжът взривил три гранати в тайландската столица. Първата експлозия избухнала в наета от него къща. След това той изтичал на улицата и се опитал да хване такси, но след като никой не спрял, за да го качи, хвърлил граната по едно такси, ранявайки шофьора и двама пешеходци. Когато полицията се опитала да го арестува, нападателят хвърлил трета граната, която се взривила близо до него, откъсвайки двата му крака, посочи ДПА.

Тайландската полиция заяви, че е арестувала още един иранец в Банкок, но засега не е ясно дали той е свързан с трите експлозии, отбеляза АП.

Израелската полиция е затегнала мерките за сигурност на обществени места, около чужди посолства и представителства, както и на международното летище "Бен Гурион".

Израел обвини Иран за вчерашните нападения срещу израелски дипломати в Индия и Грузия. Според служители това е само началото на вълна от атаки срещу израелски цели от страна на Иран и подкрепяната от него ливанска групировка Хизбула.

"Иранците и Хизбула са решени да разрушат израелския живот и да действат срещу израелците по целия свят. Те искат да поразят израелците и ние трябва да действаме срещу този терористичен фронт", каза израелският министър на отбраната Ехуд Барак по време на посещение в Сингапур.

Властите в Индия издирват извършителя на нападение, при което мотоциклетист постави магнитна бомба на израелска дипломатическа кола в Делхи. При атаката бяха ранени четирима души.

Иран отрича да стои зад нападенията в Индия и зад осуетения бомбен атентат срещу израелска дипломатическа кола в Грузия. Атаките приличат на неотдавнашните нападения, при които бяха убити ирански ядрени учени и за които Техеран обвинява Израел, отбеляза АП, цитирана от БТА.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

16

Мамантос

преди 12 години

Ционистка ***!

15

М

преди 12 години

Търсят *** под вола теле. Ех, изчадия, дано да си го получите от Китай!

14

.

преди 12 години

Израел затяга сигурността след нападенията срещу негови дипломати? Израел "той" ли е? *** драскачи! СВОИ се пише!!! Научете елементарна граматика!

fallback