Автомати Калашников. Снимка: архив, Reuters
fallback

Русия продава оръжия на полицията в Съединените щати, предаде Франс прес, като се позова на завода ИЖМАШ в Ижевск, Урал, предаде Франс прес.

Първата пратка полуавтоматични пушки "Сайга-12", разновидност на прочутия автомат "Калашников", е отпътувала за САЩ в съответствие с безпрецедентен договор, подписан на оръжейно изложение в Лас Вегас този месец. Подробности по сделката не бяха посочени.

"Сайга-12", която изстрелва несмъртоносни, временно обезвреждащи куршуми, е "идеалното оръжие за поддържане на реда в градска среда", гарантира производителят.

Полуавтоматичната пушка не е била продавана никога досега на чуждестранна полиция, отбелязва Франс прес.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

181

Анонимен

преди 8 години

До ХАХА а с какви двигатели си изстрелваха американците ракетите в космоса...и колко им паднаха след това?

180

Експерт (Уж!)

преди 12 години

Писах се експерт, но човек не трябва да се доверява само на паметта си. Извинявам се за неволнота грешка - US-армията купи известно количество "Бенелли 1014", а не "Берета". Добра пушка, но "Сайга 12" е п/авт. и има несравнимо по-висока скорострелност.Става ясно, че американската полиция е избрала сайгата със скъсена цев, сгъваем приклад и Пикатини релса за всякакви мерници, фенери и т.н. Много добър избор! Колкото до патроните - има със съчми, такива за разбиване на врати и още много. И гумени.

179

ANONIMUS

преди 12 години

На всички съфорумци: ЧЕСТИТА 69-ГОДИШНИНАТА ОТ ВЕЛИКАТА ПОБЕДА ПРИ СТАЛИНГРАД! Тази победа промени хода на ВСВ! Без нея редник Райън щеше да си дъвчи дъвката нейде в Оклахома, Тенеси или не знам къде! За напредналите в оръжезнанието ще кажа, че най-важно и задприкладното устройство. Справка за първосигнални - "Враг пред портите" - американски. А, тогава не е имало нито Щурмгевеер, нито АК. Поздравът ми е за всички, даже за *** Василев.

fallback