181

Анонимен

преди 8 години

До ХАХА а с какви двигатели си изстрелваха американците ракетите в космоса...и колко им паднаха след това?

180

Експерт (Уж!)

преди 12 години

Писах се експерт, но човек не трябва да се доверява само на паметта си. Извинявам се за неволнота грешка - US-армията купи известно количество "Бенелли 1014", а не "Берета". Добра пушка, но "Сайга 12" е п/авт. и има несравнимо по-висока скорострелност.Става ясно, че американската полиция е избрала сайгата със скъсена цев, сгъваем приклад и Пикатини релса за всякакви мерници, фенери и т.н. Много добър избор! Колкото до патроните - има със съчми, такива за разбиване на врати и още много. И гумени.

179

ANONIMUS

преди 12 години

На всички съфорумци: ЧЕСТИТА 69-ГОДИШНИНАТА ОТ ВЕЛИКАТА ПОБЕДА ПРИ СТАЛИНГРАД! Тази победа промени хода на ВСВ! Без нея редник Райън щеше да си дъвчи дъвката нейде в Оклахома, Тенеси или не знам къде! За напредналите в оръжезнанието ще кажа, че най-важно и задприкладното устройство. Справка за първосигнални - "Враг пред портите" - американски. А, тогава не е имало нито Щурмгевеер, нито АК. Поздравът ми е за всички, даже за *** Василев.

178

бай кънчо

преди 12 години

Момчета да знаете от мен руснаците имат три убави неща - водка, черен хайвер и жени.Който ги е опитвал нема начин да не е съгласен

177

Експерт

преди 12 години

Добре, Роско! Аз карам Ренаулт Мегане. Изхвърляме от темата въпроса за патентите - всичко е ясно.С АК съм изстрелял няколко сандъчета патрони.Държи се безупречно. Стреля се с по 2-3 изстрела, за това трябва съвсем малко навик!Дълги серии?Това не ти е картечница. С StG-44 не съм стрелял, откъде патрони?Знам, че сърбите го имаха, даже май съм виждал сръбски патрони. Сигурно откатът там е по-малък - патронът 7.98х33 е по-слаб от 7.62х39, а StG-44е близо 2 кила по-тежък.Това оръжие няма наследници.

176

роско

преди 12 години

Леон НаганТ е белгийски оръжеен конструктор от него копират 1към1 защото руснаците купуват патента за производството на револвера, за Мосинката не знам какви са я надробилиза Штурмгевера първоначалния номер е 43, след това 44, естествено е да не е прекопиран 1към1, тя и Ладата не е изкопирана на 100 % от Фиат,хора които са стреляли с Штурмгевера са категорични, че при него отката е по малък и групиранността е фантастична,допълвам 200 Опел блиц 4х4-Молотовката-ГАЗ69-за окачването

175

Анонимен

преди 12 години

Вие барут помирисвалили сте, бре? каква е приликата между АК и немския автоман. Особено спускащия механизъм при АК е напълно на друг принцип! Който е стрелял и е държал оръжие в ръцете си знае кое е доброто. Правилен избор на амерриканската полиция.

174

До 200 ХАХА

преди 12 години

*** си е тъпо!1.АК-47 НЕ е копиран от StG-44. неправилно пишеш 432.РПГ НЕ е копирано от Faustpatron3.ТТ използва принципа на заключване на гениалния оръжейник Браунинг, а НЕ копира нищо4.ППШ НЕ копира Суоми, разгледай кинематичните схеми5.Чете се Наган. Наган е разработил магазина на винтовката на Мосин.6.Картечницата се казва Максим и я произвеждат всички през ПСВ. Соколов е лафет с колелца и щит. Правиш ли разлика?7.Жигули се правеше по патент (купен!) на ФИАТ 124. Кола на годината.

173

за 200

преди 12 години

ти ако ако си вярваш вярвай си , ама другите не смеят

172

ХАХА

преди 12 години

ЗА ВАШЕ СВЕДЕНИЕ1.АК 47 КОПИРАН ОТ ГЕРМАНСКИЯ ШТУРМГЕВЕР 432.РПГ КОПИРАНО ОТ ФАУСТПАТРОНЕН,С ТАЯ РАЗЛИКА,ЧЕ Е ЗА МНОГОКРАТНА УПОТРЕБА КАТО ПАНЦЕРШРЕКА3.ТТ КОПИРАНО МИКС ОТ КОЛТ И БРАУНИНГ,ПАТРОНА ПАТЕНТ НА МАУЗЕР ОРГ. КАЛ.7.63 ММ4.ППШ ШПАГИН КОПИРАН ОТ ФИНЛАНДСКИЯ СУОМИ,НА СВОЙ РЕД КОПИРАН ОТ ТОМПСЪН,ШПАГИНА Е СЪС СЪЩИТЕ ПАТРОНИ КАТО ТТ5.РЕВОЛВЕР НАГАНТ КУПЕН ПАТЕНТ ОТ БЕЛГИЯ6.КАРТЕЧНИЦА СОКОЛОВ ТОЖЕ КОПИРАНА7.ЛАДА - ФИАТ 1248.ДЖУГАН, УРАЛ - СТУДЕБЕЙКЪР9.МОСКВИЧ - БМВ10. ГАЗ 21 -ФОРД

171

ХХ

преди 12 години

Н

170

Експерт (продълж.)

преди 12 години

Тези двамата за пръв път конструират пистолет - спецове са по авиационни оръдия. ГШ тежи малко повече от 1/2 кило и побира 18 патрона, от някои от които на повечето от западните пистолети ще им се пръсне патронника! Бронебойни с остър връх от волфрамов карбид. На 154 ще кажа, че Колт Питон е револвер, прекрасен е и в Щатите съм го виждал само у няколко стари полицаи, всички носят Глок, за да не им паднат панталоните! Дизърт Игъл е само за Холивуд и разни комплексари. Е, и за наша Весела Лечева.

169

Експерт

преди 12 години

Каква знаеща компания си имам! "Сайга-12" е п/авт. ловна пушка 12 кал. Толкоз! За полицейски цели скъсеният вариант е много по-добър от всякакви там "Мосберг" и прочее помпи. По-добра е и от прехвалените "Берета", взети за US армията. Уточнявам, при целото ми уважение към "Сако", че напоследък руснаците направиха фантастични снайперски винтовки - ОРСИС Т-5000 (0.2-0.5 МОА) и СВЛ (под 0.2 МОА). Колкото до ГШ-18 - няма нищо общо с Макаров! Конструиран е от двама академици - Грязев и Шипунов.

168

до 187

преди 12 години

Руската армия има 17 милиона бр. по складовете, затова спряха да купуват. 50 армии по света са въоражени с АК, а с Венецуела,където в момента даже се строй завод, ще станат 51.

167

Азъ

преди 12 години

до 187Калшников говори за калибъра, че е недомислен, а не за самия ак-74

166

брей

преди 12 години

Тая сделка няма нищо общо с калашите, ами си е някаква дипломация. Няма и да разберем за какво става дума.

165

Тулла

преди 12 години

Правенето на оръжие е като този виц с футбола. Всички отбори играят и накрая немците печелят, та и тук така, много държави правят оръжие, но накрая всички си купуват руско.

164

до 184

преди 12 години

Ти си ***! Изобщо някога стрелял ли си с калашник!?!

163

Анонимен

преди 12 години

Русия знае как се правят оръжия.

162

Анонимен

преди 12 години

Американската полиция се въоражава само с най-доброто.